Performance manager Rolf Aldag vertrekt bij Dimension Data

maandag 2 september 2019 om 09:18
Performance manager Rolf Aldag vertrekt bij Dimension Data

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

De wegen van Dimension Data en performance manager Rolf Aldag scheiden aan het einde van dit seizoen. De Duitse oud-prof, die eerder werkzaam was bij Etixx-Quick Step, is aan zijn vierde seizoen bezig bij de Zuid-Afrikaanse ploeg. Het is nog niet bekend waar zijn toekomst ligt.

Aldag kwam in 2016 over van Etixx-Quick Step, waar hij voor vier jaar werkzaam was als manager Sport and Development. Daarvóór was hij profrenner tussen 1991 en 2005. Dimension Data werd zijn nieuwe ploeg, waar hij aan de slag ging als performance manager. Voor dat team zou hij vier jaar werken, want vandaag werd zijn afscheid aangekondigd.

In een persrelaas roemt teambaas Douglas Ryder Rolf Aldag om diens brede kennis van de sport, betrokkenheid en geloof in de kernidealen van de ploeg. “Daarmee zien we een gewaardeerd lid vertrekken.” Voor Aldag is de meest dierbare herinnering dat hij met de ploeg fietsen ging brengen naar Zuid-Afrikaanse kinderen tijdens trainingskampen in Kaapstad.

Onenigheid over Cavendish
Eerder dit seizoen botsten Ryder en Aldag over het thuislaten van Mark Cavendish tijdens de Tour de France. Aldag had de Britse sprinter graag meegenomen, maar Ryder besliste anders. “Het is natuurlijk geen geheim dat ik Cavendish graag hier had gehad”, zei de Duitser toen. “Mark zat in mijn selectie. De teameigenaar heeft het recht om mij hierin te overrulen en dat heeft hij gedaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.