Dolgelukkige Van Avermaet: “Had dit nooit durven dromen”
Foto: Sirotti
dinsdag 15 maart 2016 om 17:08

Dolgelukkige Van Avermaet: “Had dit nooit durven dromen”

Niemand had op voorhand kunnen voorspellen dat Greg van Avermaet de winnaar zou worden van de 51e Tirreno-Adriatico. Het wegvallen van de koninginnenrit bood echter kansen aan de niet-klimmers en daarvan profiteerde de 30-jarige Belg. “Ik had nooit durven dromen dat ik hier zou winnen. Het zal ook voor de eerste en voor de laatste keer zijn”, lachte hij na afloop bij het flash-interview.

Van Avermaet hield na de afsluitende tijdrit welgeteld één seconde over op zijn naaste belager Peter Sagan. “Ik ben niet de beste tijdrijder, dus ik wist dat het close ging worden. Het is geweldig om deze wedstrijd op mijn erelijst te mogen zetten en om Roger De Vlaeminck op te volgen.”

Vanaf nu richt Van Avermaet zijn vizier direct op de klassiekers. Zaterdag staat Milaan-San Remo al op het programma. “De klassiekers blijven toch mijn belangrijkste doel”, geeft hij aan. “Maar met deze overwinning op zak kan ik daar wat relaxter naar toe gaan werken.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2016 17:22
Nee en is ook niet de gedroomde winnaar voor deze rittenkoers. Maar het is niet anders. Geen duel in de bergen gezien tussen de mannen van het rondewerk. Daar zat ik naar uit te kijken, want voor mij persoonlijk is dat wat wielrennen zo mooi maakt. Alles moeten kunnen beheersen. Ronderenners vind ik de ultieme wielrenners. De absolute top. Dat wat iedere wielrenner eigenlijk zou willen zijn maar er zijn er maar een paar die het echt kunnen. De anderen worden eendagswielrenner of knecht. Gelukkig dat Parijs Nice nog wel een ronde bleef voor de klimmers.
15 maart 2016 17:31
Best een gedroomde winnaar. Maar dan had daar wel strijd in de heuvels voor moeten plaatsvinden. En dan past GvA best in het rijtje Bartoli, Rebellin, E.Dekker, Pozzato, Bettini, Freire, T.Dekker, Cancellara. Als dan GvA wint na een strijd in de heuvels vind ik dat heel mooi. En uiteindelijk hebben Van Avermaet, Sagan en Etixx er nog wel een mooie koers van gemaakt, dus prima dat die 3 op het podium staan. Had alleen misschien Kwiatkowski nog bij gemoeten.

Voor de klimmers heb je dan Parijs-Nice, Catalunya, Baskenland, Romandië, Dauphine, Zwitserland en de drie grote rondes. Lijkt me voldoende.
15 maart 2016 17:35
@Hakkie Van Avet met won tenminste zonder doping. Kan niet gezegd worden van Dekker en Rebellen. Mooie winnaar, heeft de smaak van de overwinningen te pakken
15 maart 2016 17:38
@ Hakkie2:
Greg misstaat zeker niet op de erelijst nee. jammer van de afgelaste etappe, maar dan nog is het knap dit rondje te winnen. zou er trouwens iemand zo gek geweest zijn om geld te zetten op een eindoverwinning van van Avermaet? zo ja kan die flink wat flessen bubbels kopen denk ik zo. ;)
15 maart 2016 17:41
Hij moet het nu waarmaken want hij is niet meer zo jong en kan nog een 3-tal jaren op hoog niveau presteren.
15 maart 2016 17:46
Schitterende winnaar die inmiddels de kwelgeest voor Sagan aan het worden is. De vierde keer dat hij Sagan verslaat. Terwijl naar mijn mening Sagan in principe de snellere sprinter is. Maar Greg heeft momenteel veel meer power in de benen.

Verder zal Greg ook niet meer moeten knechten voor Gilbert zoals vroeger wel gebeurde. Hij is op dit moment absoluut de betere van de twee.

En eeuwige tweede is Greg ook niet meer.

Mooie ontwikkelingen voor hem !!
15 maart 2016 17:47
Iemand die T-A wint maakt kans op een tourpodium tegenwoordig.

Een winnaar van een onthoofde ronde.
15 maart 2016 18:12
@grootverzet

Ik betwijfel dat alle klassieke renners mislukte ronderenners zijn die veel liever een andere carriere hadden gehad.

Uiteraard, de Tour is hét prijsbeest van het wielrennen, dus dat wil iedereen wel winnen, maar ik betwijfel ten zeerste dat Cancellara, Gilbert, Boonen en co hun zeges in klassiekers zouden willen ruilen voor een Giro of Vuelta.
15 maart 2016 18:34
@grootverzet
En alle ronderenners zijn gebuisde klassieke renners? Je begrijpt toch dat je redenering erg eenzijdig is?
15 maart 2016 19:20
Ben blij voor hem, eindelijk het geluk eens aan zijn kant.
Vrees wel dat het vanaf nu wat minder zal worden.
In de klassiekers zullen er wel altijd weer wel eentje (of meerdere) beter zijn!
15 maart 2016 19:32
@ lothlorien, meestal reageer ik niet en lees ik alleen maar.
Maar jouw reachtie vond ik heel grappig.
15 maart 2016 19:37
Gun het Van Avermaet van harte, maar je moet dit wel in perspectief zien natuurlijk.Normaal gesproken was dit rondje voor Nibali.
15 maart 2016 21:05
Geinige winnaar van de Tirreno, het kome deze man meer dan toe wat extra prijzen. Misschien eigenlijk niet eens zo gek zo'n puncherronde maar leg er dan ipv een bergrit al vantevoren een 265 km lange Luikige koninginnerit in.
15 maart 2016 21:12
Mooie winnaar want zeer gegund. Toch blijft de Koninginnerit in mijn achterhoofd spoken. Wat als Van Garderen, Adam Yates, Poels, Goncalves en Pinot oorlog hadden gemaakt? Blijft over een veredelde voorjaarsklassiekerronde zoals hij ooit is begonnen. Volgend jaar een nieuwe kans dan maar?
15 maart 2016 23:47
As is verbrande turf. Greg heeft de Tirenno gewonnen. Hij was de beste, de sterkste en de slimste.
Tijdens het WK was dat Sagan!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.