Giro 2024: Pechvogel Eddie Dunbar moet opgeven na val
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 11:10

Giro 2024: Pechvogel Eddie Dunbar moet opgeven na val

Voor Eddie Dunbar zit de Giro d’Italia er alweer op. De klimmer van Jayco AlUla gaat vandaag niet van start, nadat hij ten val kwam in de tweede etappe. Hij hield daar schaafwonden en een knieblessure aan over.

Dunbar schoof op ongeveer 65 kilometer van de finish onderuit, samen met onder meer Olav Kooij. De Ier haalde de finish op Oropa nog, maar stapt niet meer op voor de derde etappe. Na onderzoek door de teamdokter is besloten dat hij de ronde verlaat. Dunbar heeft een blessure opgelopen achter zijn rechter knieschijf en hield ook schaafwonden over aan zijn val, laat Jayco AlUla weten op sociale media.

Vorig jaar eindigde Dunbar als zevende in de Giro d’Italia. Na de openingsrit van deze editie stond hij vijftiende, maar na zijn val op zondag verloor hij al behoorlijk wat tijd. De klimmer zakte daardoor naar plek 36 in de algemene rangschikking.

Opgaves
Het is niet voor het eerst dit jaar dat Dunbar een ronde vroegtijdig moet verlaten. Begin februari gaf hij na een valpartij op in de Ronde van Valencia en kort daarna moest hij de UAE Tour verlaten met een handbreuk. In de Ronde van Romandië, de laatste voorbereidingskoers op de Giro, gaf hij ook op na vier etappes, maar dat was niet vanwege een val.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.