Dwars door Vlaanderen deelt wildcards uit
foto: Cor Vos
dinsdag 5 februari 2019 om 17:53

Dwars door Vlaanderen deelt wildcards uit

De organisatie van Dwars door Vlaanderen heeft – in navolging van Gent-Wevelgem – zijn zeven wildcards uitgereikt. Met Corendon-Circus, Sport-Vlaanderen Baloise en Wanty-Gobert zijn er drie Belgische ProContinentale ploegen uitgenodigd.

Naast deze teams zijn ook Cofidis, Direct Energie, Vital Concept-B&B Hotels én Israel Cycling Academy startgerechtigd. Roompot-Charles – de ploeg van Lars Boom en Sean de Bie – ontbreekt dan weer op woensdag 3 april.

Aangezien Dwars door Vlaanderen tegenwoordig onderdeel uitmaakt van de WorldTour, zullen ook alle achttien WorldTour-ploegen aan het vertrek staan. Vorig jaar ging de zege voor het tweede jaar op rij naar Yves Lampaert. de Belg van Deceuninck-Quick Step versloeg Mike Teunissen en Sep Vanmarcke.

Van der Poel 
Overigens zal Corendon-Circus in Dwars door Vlaanderen kunnen rekenen op Van der Poel. De alleskunner liet eerder al weten de Belgische klassieker te zullen betwisten. Dit in tegenstelling tot de Omloop Het Nieuwsblad, waar zijn werkgever eveneens voor is uitgenodigd.

Wildcards flag-be Dwars door Vlaanderen
flag-be Corendon-Circus
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-il Israel Cycling Academy
flag-be Sport-Vlaanderen Baloise
flag-fr Vital Concept-B&B Hotels
flag-be Wanty-Gobert

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.