EF Education-EasyPost zet vol in op Richard Carapaz: “Het eindpodium is een doel”
Kopman Carapaz in beeld - foto: Cor Vos
vrijdag 30 juni 2023 om 19:41

EF Education-EasyPost zet vol in op Richard Carapaz: “Het eindpodium is een doel”

EF Education-EasyPost staat zaterdag met een duidelijke kopman aan de start van de Tour de France. Richard Carapaz, de huidige olympische kampioen, is de leider bij het Amerikaanse team. “We zullen voorrang geven aan zijn wensen”, vertelde Esteban Chaves op een digitale persconferentie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We staan hier aan de start met een groot doel. Het is geen geheim dat we met Richard zullen proberen het goed te doen in het algemeen klassement”, aldus Chaves. “Maar als we de kans en de mogelijkheid hebben, dan kunnen we ook voor eigen kans gaan, al zullen we voorrang geven aan Richard. We zullen hem steunen in de beklimmingen, op het vlakke en in de bus.”

EF Education-EasyPost brengt daarnaast ook nog onder meer Neilson Powless, Rigoberto Urán, Magnus Cort en Alberto Bettiol aan de start. “Het is geen geheim dat we hier een heel goed team hebben. Er hangt een goede sfeer. We maken kans in de zwaardere etappes. Als je het roadbook ziet, zijn er veertien etappes met meer dan 3.000 meter klimmen, dat past ons echt goed als team. Daarom hebben we deze renners gekozen voor deze Tour.”

Carapaz: “Ik had moeite om te herstellen in de Dauphiné”
Powless, die vorig jaar zichzelf meermaals toonde in de ploeg, vat het doel samen van de Amerikaanse ploeg. “Laten we hetzelfde zeggen als veel andere ploegen. Ritzges en een renner op het podium. Als we een of beide kunnen bereiken, zou het een geweldige Tour zijn.”

De kopman, Carapaz, kwam ook even aan het woord. Hij vertelde in het Spaans over zijn recente deelname aan het Critérium du Dauphiné. “Ik was goed in het begin, maar daarna kreeg ik meer problemen en had ik moeite om te herstellen. Vandaag sta ik hier nu wel opgewonden om met de best mogelijke benen aan de start te komen.”

 

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.