EF met oud-winnaar Bettiol in Ronde van Vlaanderen, twee kopmannen bij titelverdediger UAE
donderdag 28 maart 2024 om 15:31

EF met oud-winnaar Bettiol in Ronde van Vlaanderen, twee kopmannen bij titelverdediger UAE

Over drie dagen is het alweer tijd voor de Ronde van Vlaanderen en dus beginnen de eerste selecties voor de Hoogmis alweer binnen te druppelen. Ook EF Education-EasyPost en UAE Emirates hebben bekendgemaakt met welke renners ze aan de start zullen verschijnen in Antwerpen. EF rekent op oud-winnaar Alberto Bettiol, UAE hoopt te scoren met het duo Tim Wellens en Nils Politt.

Bettiol schreef de Ronde van Vlaanderen op zijn naam in 2019. Vijf jaar later geldt hij ook als een kanshebber, al behoort hij niet tot de topfavorieten. De Italiaan kwam ten val in de E3 Saxo Classic, maar was in Dwars door Vlaanderen al wel weer op de afspraak. Door kramp kon hij een goede uitslag daar echter vergeten. Eerder in maart won Bettiol na een lange solo Milaan-Turijn en eindigde hij als vijfde in Milaan-San Remo.

In De Ronde zal Bettiol aan de zijde starten van onder meer Stefan Bissegger, Owain Doull, Jonas Rutsch, Harry Sweeny en Michael Valgren, die als achtste eindigde in Dwars door Vlaanderen. Marijn van den Berg zorgt voor de Nederlandse inbreng bij EF Education-EasyPost. De 24-jarige renner snelde onlangs nog naar een ritzege in de Ronde van Catalonië.

Wellens en Politt 
UAE Emirates won de Ronde van Vlaanderen vorig jaar met Tadej Pogacar, maar zoals bekend, zal de Sloveen zijn titel niet verdedigen. Daarom schuift de ploeg uit het Midden-Oosten twee andere mannen naar voren als kopmannen: Tim Wellens en Nils Politt. Wellens werd dit voorjaar al tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne en vierde in de E3 Saxo Classic, terwijl Politt runner-up was in de Omloop Het Nieuwsblad.

“We gaan vol goede moed en heel gemotiveerd naar de Ronde van Vlaanderen dit jaar”, zegt Wellens op de ploegsite. “De klassiekers zijn een belangrijk doel voor mij in het eerste deel van het seizoen en ik wil het zo goed mogelijk doen. De klassiekerperiode is tot nog toe goed verlopen voor ons, we waren aanwezig in veel finales. Niettemin willen we altijd nog dichter bij het podium eindigen. Ons team is sterk, de sfeer en instelling zijn goed en we zullen alles geven zondag.”

Wellens en Politt worden bijgestaan door Alessandro Covi, Marc Hirschi, Vegard Stake Laengen en António Morgado. Laatstgenoemde eindigde eind februari als tweede in Le Samyn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.