Einde carrière voor Emanuele Sella
Foto: Sirotti (archief)
zondag 3 januari 2016 om 13:51

Einde carrière voor Emanuele Sella

Emanuele Sella heeft per direct zijn carrière beëindigd. De bijna 35-jarige Italiaan kreeg geen nieuw contract bij Androni Giocattoli-Sidermec en vond ook nergens anders onderdak. Dat weet La Gazzetta dello Sport zondag te melden.

“Ik vond geen nieuwe ploeg om voor te rijden, dus zal ik ook niet meer koersen”, zegt hij in de roze sportkrant. Sella won in zijn laatste jaar bij de beloften drie lastige ritten in de loodzware Giro Ciclisto della Valle d’Aosta-Mont Blanc, waar hij als tweede eindigde in het eindklassement. Als eerstejaars prof werd hij in dienst van Ceramica Panaria-Margres bovendien twaalfde in de Giro d’Italia en won in Cesena zelfs een rit. Vier jaar later was Sella de smaakmaker in diezelfde ronde, met drie keer ritwinst in de bergen, een zesde plek in het eindklassement én winst in het bergklassement. Kort nadien werd de kleine Italiaan echter betrapt op het gebruik van EPO en raakte hij die resultaten weer kwijt.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 januari 2016 14:38
Vreemde renner. Zeer wispelturig. EPO maar toch ook beetje cult.
3 januari 2016 14:40
Beetje een treurig einde a la Lastras, zo met een dijbreuk en dit najaar nog wat DNF'jes.
Na terugkeer van zijn schorsing kreeg ik best wel sympathie voor hem. Duidelijk minder dan tijdens zijn Ceratijd maar wel met dezelfde aanvalslust als voorheen.
3 januari 2016 14:48
Kleurrijk renner die helaas een dopingsmet heeft. Zijn aanvallende manier van rijden heb ik altijd wel van kunnen genieten.
3 januari 2016 16:28
Zoals hierboven beschreven: de ene dopeur is de andere niet
3 januari 2016 16:40
Die ene Giro was toch wel legendarisch maarja goed, doping heeft veel kapot gemaakt. Het ga je goed Emanuele
3 januari 2016 20:41
Ben het akkoord met iedereen hierboven, één van mijn favoriete renners ten tijde van panaria. Aanval, koersen, dat zag ik graag. Toen kwam die beruchte giro, en voelde toen al aan mijn water dat er iets niet klopte maar heb er toch een beetje van genoten (welliswaar met achterdocht) Erna heb ik hem nog wel wat gevolgd, maar zag dat hij nooit meer de man was van vroeger (zelfs niet toen hij in de aanval zat).
3 januari 2016 23:43
Lelijke renner toch wel, geen springerig klimmertje maar, evenals Rujano, op de dikke hakmolen omhoog. Obscuur figuur verder, jammer dat hij weg is met zijn fraaie, gluiperig katholieke uitstraling, vond het altijd een leuk eng mannetje om erbij te hebben.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.