Einde seizoen Mark Cavendish door schouderblessure
foto: Sirotti
maandag 21 september 2015 om 18:32

Einde seizoen Mark Cavendish door schouderblessure

Mark Cavendish komt dit seizoen niet meer in actie. De sprinter van Etixx-Quick-Step is vandaag geopereerd aan zijn schouder. De Brit blesseerde het gewricht twee weken geleden bij een val in de Tour of Britain.

Afgelopen vrijdag liet Cavendish al weten het WK in Richmond te moeten missen. “Het was een heel moeilijke beslissing”, zegt Cavendish. “Maar na tien dagen had ik nog pijn en kon ik niet te veel gewicht optillen.”

“Ik heb enkele dagen geleden geprobeerd om op de weg te fietsen, maar ik kon geen kracht zetten op mijn stuur. De operatie was nodig om problemen in de toekomst te vermijden. Ik vind het jammer dat ik op zo’n manier mijn seizoen moet beëindigen. Het WK en de Abu Dhabi Tour waren twee belangrijke doelen.” De 30-jarige renner is ambassadeur van de Abu Dhabi Tour, die in oktober voor het eerst zal worden georganiseerd.

“Maar ik kan niets anders doen dan rusten en daarna zal ik aan mijn intensieve revalidatie beginnen. Ik wens mijn ploeg en de Britse nationale selectie veel succes in de komende koersen”, aldus Cavendish.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
21 september 2015 18:40
Quickstep's biggest supporter? en dat voor iemand die afgeserveerd is. Lefevre heeft gelijk, de Cav is niet meer zo agressief als vroeger. benieuwd waar hij volgend jaar opduikt.
21 september 2015 19:05
Hij wordt een freelance GCN presentator.
21 september 2015 19:53
Ik vraag me af of Renshaw weer mee gaat, naar zn nieuwe ploeg.
21 september 2015 21:21
Toch even wennen....Cav die vriendelijk doet, is dus echt hard gevallen,,,,
22 september 2015 12:28
En ook einde van z'n loopbaan bij EQS, al schept hij hier geen duidelijkheid over. Ik denk dat hij er wel graag gereden heeft en liefst van al nog even zou zijn gebleven ook.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.