Eli Iserbyt: “Na fietswissels had ik het goede gevoel te pakken”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 20 oktober 2019 om 17:47

Eli Iserbyt: “Na fietswissels had ik het goede gevoel te pakken”

Eli Iserbyt moest in Bern lang zoeken naar ‘het goede gevoel’. Dat vertelde hij na afloop van zijn derde overwinning in de Wereldbeker veldrijden. De jonge crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal sloeg in Zwitserland in de tweede helft toe en kwam solo over de meet.

“In het begin van de wedstrijd moest ik lang zoeken naar de juiste bandendruk”, gaf Iserbyt toe in het flashinterview. “Na een paar fietswissels had ik dan toch het goede gevoel te pakken. De mannen van Telenet-Baloise probeerden een paar keer te versnellen, maar ik had alles goed onder controle. Ik heb ook veel aan Vanthourenhout te danken. Hij bleek de ideale ploegmaat voor mij.”

Uiteindelijk bleef Iserbyt nummer twee Toon Aerts (Telenet-Baloise) ruim voor. De derde plek ging naar Iserbyts ploeggenoot Michael Vanthourenhout. Aerts won gisteren nog wel de Superprestige in Boom, maar had vandaag moeite in Bern. “Het was heel lastig hier en ik had niet de beste benen. Zo’n reis hakt wel stevig in op het lichaam. Uiteindelijk viel iedereen op zijn plaats. Dankzij de ploegtactiek kon ik tweede worden”, zegt Aerts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.