Elia Viviani: “Was er niet zeker van of ik die klim over zou komen”

woensdag 19 juni 2019 om 17:57
Elia Viviani: “Was er niet zeker van of ik die klim over zou komen”

foto: Cor Vos

Elia Viviani was blij dat hij opnieuw kon winnen in de Ronde van Zwitserland. De Italiaan was zijn ploegmaats van Deceuninck-Quick Step dankbaar dat ze hem de weg geplaveid hadden naar de aankomst in Einsiedeln, waar hij op grootse wijze naar de winst sprintte.


“De jongens leverden opnieuw geweldig werk. Met zo’n lead-out maken ze me het leven wel erg makkelijk”, zei Viviani na afloop in het flashinterview. “Sprinten tegen deze mannen is altijd lastig, maar als de jongens zulk voorbereidend werk leveren in de laatste twee kilometer…geweldig.” Vooraf was het maar de vraag of de rappe mannen in het peloton wel zouden standhouden op de klim naar Sattel. Maar of ze nou Viviani, Sagan of Matthews heetten: allemaal waren ze erbij.

“Eigenlijk waren wij er ook niet zeker van. Daarom verrichtten we ook geen kopwerk”, verklaarde Viviani. “We waren er niet zeker van of ik die klim over zou komen. Na een zware etappe gisteren was dit namelijk opnieuw een zware. Toen we de aankomst voor de eerste keer passeerden, begrepen we dat het opnieuw lastig zou worden. De beste lead-out zou vandaag het verschil maken. Dat bleek de beslissende move.”

Klaar voor de Tour de France
Na de Ronde van Zwitserland staat de Tour de France op zijn programma, waar hij pas voor de tweede keer aan het vertrek verschijnt. Winnen deed hij al in de Giro d’Italia en de Vuelta a España, maar in de Franse rittenkoers nog nooit. “Ik ben er helemaal klaar voor. Deze vorm wil ik doortrekken in de twee weken na de Ronde van Zwitserland om dan in de beste vorm aan te komen in de Tour.”

“We zijn op de juiste weg en dit geeft veel vertrouwen. Nu gaan we proberen te genieten van de successen van vandaag en gisteren en dan gaat de focus weer op de Tour. We moeten nog flink afzien de komende dagen in Zwitserland, maar dat is juist goed voor de benen en de vorm.” Over de vraag of hij de Zwitserse rittenkoers gaat uitrijden, is Viviani dan ook meer dan duidelijk. “Zeker weten!”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.