Elisa Balsamo (Lidl-Trek) succesvol geopereerd aan breuken
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 mei 2024 om 10:07

Elisa Balsamo (Lidl-Trek) succesvol geopereerd aan breuken

Elisa Balsamo is deze week succesvol onder het mes gegaan, zo meldt haar ploeg Lidl-Trek in een persbericht. De Italiaanse renster liep vorige week bij een zware valpartij in de Ronde van Burgos meerdere breuken op.

De valpartij van Elisa Balsamo in de eerste etappe van de Vuelta a Burgos Feminas zag er zeer slecht uit. Na licht contact met een andere renster, werd de Italiaanse sprintster de dranghekken in gekatapulteerd. De gevolgen zijn niet min. Balsamo brak namelijk haar neusbeenderen en een middenhandsbeentje. Ook kampt ze met een hersenschudding.

Inmiddels is er goed nieuws, want de wereldkampioene van Leuven (2021) is dinsdag met succes geopereerd en heeft het ziekenhuis mogen verlaten. “Professor Federico Biglioli, die het medische team aanstuurde, bevestigde dat Elisa kampt met fikse breuken in haar neusbeenderen. De chirurg kon met staafjes gelukkig alles weer rechtzetten. Ook de blessure aan Elisa’s hand is inmiddels vastgezet met een plaat en schroeven.”

Nog geen duidelijkheid over rentree
“Komende vrijdag staat er een eerste controle gepland, gevolgd door een nieuwe controle op dinsdag 28 mei. Dan worden de staafjes uit haar neus verwijderd en krijgt ze een op maat gemaakte neusbeschermer. Als de resultaten geruststellend zijn, kunnen we ervan uitgaan dat Elisa over 7 tot maximaal 10 dagen groen licht krijgt van de artsen om weer op de hometrainer te fietsen”, meldt Lidl-Trek.

Het is nog niet bekend hoelang de sprintster precies buiten strijd zal zijn en wanneer ze weer een rugnummer kan opspelden. De Italiaanse kan terugkijken op een succesvol voorjaar, met twee ritoverwinningen in de Ronde van Valencia en zeges in de Trofeo Alfredo Binda en de Classic Brugge-De Panne. Balsamo werd ook tweede in de Ronde van Drenthe, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.