Ellen van Dijk ter controle naar ziekenhuis na valpartij in ploegentijdrit Vuelta
foto: Cor Vos
zondag 28 april 2024 om 18:16

Ellen van Dijk ter controle naar ziekenhuis na valpartij in ploegentijdrit Vuelta

Ellen van Dijk is na afloop van de ploegentijdrit van La Vuelta Femenina afgevoerd naar het ziekenhuis. De Nederlandse tijdritspecialiste kwam in Valencia in de laatste bocht ten val. Haar ploeg Lidl-Trek laat weten dat het ziekenhuisbezoek puur is om eventuele breuken uit te sluiten.

“Als gevolg van haar valpartij in de ploegentijdrit heeft Ellen een wond op haar kin die gehecht zal moeten worden”, schrijft Lidl-Trek in een kort statement. “Ook zijn haar rechterschouder en linkerknie geraakt. Daarom zal ze naar het ziekenhuis gebracht worden ter controle, om eventuele breuken uit te sluiten.”

Van een hersenschudding is geen sprake, aldus Lidl-Trek. Of de 37-jarige Van Dijk maandag van start kan gaan in de tweede etappe van de Vuelta voor vrouwen is nog niet bekend. De Woerdense ontbrak na afloop van de ploegentijdrit als enige op het podium, waar de ritzege van Lidl-Trek gevierd werd. Dit ondanks de val van Van Dijk en Elynor Bäckstedt en het oponthoud in de finale.

‘Ellen van Dijk deed de sterkste kopbeurten’
Ploeggenote Gaia Realini, die de eerste leiderstrui mocht aantrekken in La Vuelta Femenina, zat na afloop met gemengde reacties. “Ik ben heel blij met het resultaat, voor mezelf en voor de ploeg. Maar ik ben ook een beetje teleurgesteld, want in de laatste bocht vielen twee ploeggenoten. Maar uiteindelijk pakken we de zege en nu moeten we ons focussen op de rest van de etappes”, zei de Italiaanse. “Ik mag de trui dragen en die gaan we zeker proberen te behouden.”

Brodie Chapman sloot zich aan bij de woorden van Realini. “Ellen was cruciaal omdat zij de langste en sterkste kopbeurten deed. Het was jammer dat zij viel met Elyner, omdat we zonder die val met meer voorsprong hadden gewonnen”, aldus Chapman. “Ondanks die fouten hebben we een geweldige tijdrit gereden. Nu is het te hopen dat Ellen en Elynor snel herstellen.”

“Dat Gaia Realini nu al in de rode trui staat, is heel mooi om te zien”, gaat ze verder. “Ze is duidelijk in topvorm aan de start gekomen en we weten hoe fantastisch ze kan klimmen. We gaan ervoor en willen deze wedstrijd winnen, zoals we dat altijd doen.”

Valencia – Spain – cycling – cyclisme – radsport – wielrennen – team Lidl – Trek pictured during 10th Vuelta Espana Femenina by Carrefour.es 2024 – stage-1 ITT Valencia > Valencia 16 km – 27/04/2024 – Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2024

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.