Fausto Masnada wordt tweede in thuisstad Bergamo: “Een fantastische dag”
foto: Cor Vos
zaterdag 9 oktober 2021 om 17:21

Fausto Masnada wordt tweede in thuisstad Bergamo: “Een fantastische dag”

Fausto Masnada was de enige renner die na de Passo di Ganda de kloof met Tadej Pogačar nog kon dichten. Met de Tourwinnaar streed hij uiteindelijk in thuisstad Bergamo om de zege in de Ronde van Lombardije. Ondanks zijn tweede plaats was de renner van Deceuninck-Quick-Step opgewekt na afloop: “Dit was een fantastische dag.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben heel blij en tevreden”, gaat hij verder. “Het was een zware race en het team heeft het heel goed gedaan. De situatie in de finale was perfect. Ik hoefde niet mee te rijden met Pogačar omdat Alaphilippe nog achter mij zat. Heel even dacht ik dat hij nog zou terugkomen, maar Pogačar reed heel hard door. Zo hard dat ik nog bijna werd gelost.”

“Een tweede plaats was voor mij het maximale resultaat. Dat de finish hier in Bergamo is, is een droom voor mij. Ik ben in deze straten opgegroeid”, besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.