Fernando Gaviria maakt volgend seizoen debuut in Giro
Foto: Sirotti
donderdag 22 december 2016 om 12:21

Fernando Gaviria maakt volgend seizoen debuut in Giro

Fernando Gaviria gaat volgend seizoen voor het eerst een grote ronde rijden. Hij zal in mei de honderdste editie van de Ronde van Italië betwisten. Dat heeft zijn ploeg Quick-Step Floors vandaag bekendgemaakt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Fernando verdient het om een grote ronde te rijden na zijn sterke seizoen, maar tegelijkertijd wil ik benadrukken dat we hem geen enkele druk gaan opleggen”, stelt ploegleider Davide Bramati. “We gaan eerst bekijken hoe hij omgaat met de lastigheid van de Giro voordat we doelen stellen.”

Gaviria kijkt nu al naar de Giro uit. “Ik weet dat ik nog veel dingen moet leren, maar ik ben erg gemotiveerd voor de Ronde van Italië. Ik wil de ploeg danken voor het vertrouwen in mij.”

De 22-jarige Colombiaan wist in zijn debuutseizoen bij de profs zeven overwinningen te boeken, waarvan drie op WorldTour-niveau.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
22 december 2016 12:27
Een goeie kandidaat voor de puntentrui. Dan denk ik niet dat Kittel volgend jaar naar de Giro gaat, Gaviria zal vast niet de sprint aantrekken en andersom ook niet.
22 december 2016 12:55
Dat heet dan een neo-giroot denk ik, is het niet Gio?
22 december 2016 12:59
@Raafje
Dat wordt een DNF denk ik. Lijkt me niet heel verstandig om in je eerste ronde tot het gaatje te gaan om uit te rijden.
22 december 2016 13:05
ik verwacht kittel ook in de tour dus wat dat betreft begrijpelijk dat gaviria de giro doet. verwacht echter niet dat hij hem gaat uitrijden met dit relatief zware parcours voor sprinters
22 december 2016 13:28
Dan denk ik dat van alle rassprinters, en hij is er ééntje, hij wel het makkelijkst een bergje overkomt...
22 december 2016 13:49
@ williams:

Een bergje ja....een hele serie cols in een tijdsbestek van 3 weken nee.
Eens met Ab. Wordt een DNF.
22 december 2016 14:39
Gaat minstens twee etappes pakken deze man. Echt een mega talent.
22 december 2016 14:47
Man met dezelfde potentieel als een sagan. Dus een grote ronde uitrijden moet lukken. De vraag is of het verstandig is om het te doen?
22 december 2016 17:49
mic 1984 jij durft veel te zeggen hetzelfde potentieel als sagan,bekijk de erelijst van peter sagan even voordat hij 22 jaar oud was,sorry maar daar kan gaviria bij lange na niet aan tippen!! peter sagan is bijna al een levende legende in mijn ogen [ grote fan van hem ]..hoewel ik gaviria ook een zeer goede sprinter vindt,en ik hoop ook dat hij zich nog verder kan ontwikkelen.. maar met peter de grote vergelijken zou ik hem niet doen !!
22 december 2016 17:56
Deels omdat Gaviria tot 2016 voor een groot stuk op de piste heeft gefocust ook natuurlijk.
22 december 2016 19:48
@jp.vanoosterhout: Maar Sagan heeft nooit de piste gereden en Gaviria is dit jaar op een heerlijke manier Wereldkampioen Omnium geworden. Gaviria kan nog veel progressie maken want hij is volgend jaar nog maar pas aan zijn 2de seizoen bezig bij de grote jongens. Gaviria is een rassprinter en hij gaat ook nog veel winnen alleen zie ik Gaviria geen Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix winnen. De semi klassiekers in Vlaanderen à la Dwars door Vlaanderen kan hij wel winnen want hij is nu eenmaal zo'n type renner.
@nederbelg: Ik geef geen commentaar op zulke domme reacties ;)
22 december 2016 21:56
Deze Giro wordt door iedereen overschat. Veel aankomsten heuvel- en bergop maar hoeveel echte bergritten zitten er nou in? Twee en met wat wil kun je Bagno di Romagna daar ook nog bij zetten. Gaviria haalt met twee vingers in zijn neus Milaan - als hij wil.

Bovendien heeft hij na de Giro toch enkele maanden niets boeiends omhanden. Puntentrui -> Gaviria.
22 december 2016 22:03
Oh en aan Jan-Peter en Peter: Sagan reed op de huidige leeftijd van Gaviria inderdaad al wat langer bij de profs maar Gaviria komt in zijn allereerste monument -op 21-jarige leeftijd- wel direct in de gelegenheid om deze winnen (als dat valpartijtje niet gebeurt).
Dat (in de gelegenheid komen een monument te winnen) kwam Sagan pas in zijn derde profjaar, op 23-jarige leeftijd.

Nu is Sagan idd lastig te evenaren maar Gaviria's eerste, echte profjaar moet nog gaan beginnen.
22 december 2016 22:18
@De Brigadier: Gaviria gaat zoals een paar andere hier al hebben aangegeven hebben niet volledig de Giro uitrijden. Hij gaat naar mijn mening de laatste week niet rijden en halfweg de 2de week uit de Giro gaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.