Filippo Ganna ziet ultieme aanval stranden: “Ik ben wel teleurgesteld”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 19:16

Filippo Ganna ziet ultieme aanval stranden: “Ik ben wel teleurgesteld”

Jonathan Milan wist na een bijzonder snelle finale naar de zege te sprinten in de vierde etappe van de Giro d’Italia, maar de rappe mannen werden nog bijna verrast door een late uitval van Filippo Ganna. De Italiaan bleek echter net niet sterk genoeg om het af te ronden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De sprinters hadden de vierde rit van de Ronde van Italië, met finish in Andora, met rood omcirkeld in het routeboek. Het venijn zat hem echter in de staart, want met nog goed vier kilometer te gaan moesten de renners nog de Capo Mele (1,6 km aan 4,3%) overwinnen.

Dit bleek voor Ganna het sein om naar voren te schieten en de gashendel volledig open te draaien. De Italiaanse tempobeul sloeg meteen een mooi gaatje en begon ook met voorsprong aan de afdaling. “Een indrukwekkende aanval? Zo indrukwekkend was het niet hoor, anders had ik wel gewonnen. Ik ben dus wel teleurgesteld”, vertelde Ganna na de finish aan de Rai.

“De aanval was niet gepland, het kwam gewoon zo uit. Maar uiteindelijk hadden de sprinters het laatste woord. Als ik nu wat dichter bij de top was weggesprongen, wie weet… Dan had ik het misschien wel gehaald”, aldus Ganna, die in de laatste kilometer weer werd ingerekend en zo slechts als 97ste over de streep kwam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.