Fortuneo-Vital Concept compleet na aantrekken Francis Mourey
Foto: Sirotti
dinsdag 6 oktober 2015 om 15:01

Fortuneo-Vital Concept compleet na aantrekken Francis Mourey

Francis Mourey trekt na twaalf jaar de deur achter zich dicht bij FDJ. De 34-jarige Fransman, die vooral successen heeft geboekt in het veld, verkast naar Fortuneo-Vital Conept (de opvolger van het huidige Bretagne-Séché Environnement). Die ProContinentale ploeg zegt daarmee de selectie voor volgend jaar rond te hebben.

Mourey reed sinds het begin van zijn profcarrière in 2004 altijd voor FDJ. Hij domineert al jaren het Franse veldrijden, getuige zijn acht nationale titels. Zijn enige WK-medaille pakte hij in 2006 in Zeddam, waar hij brons veroverde.

De laatste overwinning van Mourey op de weg dateert van 2013, toen hij de Tro Bro Leon op zijn naam schreef. Zijn beste resultaat in een grote ronde was de twintigste plaats in de Giro d’Italia van 2013. Ook bij zijn nieuwe ploeg zal hij het veld en de weg combineren.

Mourey is de zesde en laatste aanwinst van Fortuneo-Vital Concept. Eerder werden Steven Tronet, Franck Bonnamour, Julien Loubet, Boris Vallée en Chris Anker Sørensen al aangetrokken. De ploeg bestaat voor 2016 uit 22 renners.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2015 16:08
Goed nieuws. Hopen dat hij zijn niveau in het veld weer haalt. Hij lijkt een beetje op zijn retour. We hebben een buitenlandse topper in het veld toch echt wel nodig. En zeker een Fransman.
6 oktober 2015 17:23
Hopen dat we hem nog paar x van voor gaan zien rijden, toch meer dan degelijke renner.
En leuke tweet van het team maar denk dat shirtje toch wel vies gaat worden:p
6 oktober 2015 17:34
dit is echt een goeie die francis mourey kan denk ik een greep naar de macht doen in de eneco tour
6 oktober 2015 19:05
Bretagne heeft zich goed versterkt.
7 oktober 2015 15:36
Mourey, Brice Feillu en Sørensen. Uitstekende renners om Sepulveda bij te staan en af en toe hun eigen kans te gaan in de komende Tour :).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.