Frederik Backaert heeft eindelijk contract binnen bij Wanty-Gobert
foto: Cor Vos
zondag 6 januari 2019 om 10:23

Frederik Backaert heeft eindelijk contract binnen bij Wanty-Gobert

Frederik Backaert heeft eindelijk zijn contractverlenging bij Wanty-Groupe Gobert binnen. De renner uit Brakel rijdt sinds 2014 in dienst van de Belgische ProContinentale formatie, maar moest lang op een nieuw contract wachten.

“Het is een opluchting om bij Wanty-Gobert te kunnen verlengen”, zegt Backaert in het persbericht van de ploeg. “Ik ben altijd zelfverzekerd en gemotiveerd gebleven, dus ik ben al een hele poos geleden aan mijn voorbereiding begonnen. Om fris te blijven voor de start van het seizoen koos ik ervoor om de afgelopen weken in België te vertoeven. Maar dat betekent niet dat ik heb stilgezeten. Zo klokte ik afgelopen week nog 700 trainingskilometers. Ik kies dit jaar voor een aangepaste voorbereiding richting klassiekers, met de Challenge Mallorca, Tour de Provence en Volta Algarve op het programma.”

“Ik kan niet wachten om terug te keren in de groep, met de wil om me te laten zien in de klassiekers en een ticket te bemachtigen voor de Tour de France. Ook het Belgisch kampioenschap, met enkele kasseistroken in mijn thuisregio Brakel, spreekt me aan. Ik ben ook heel blij deel uit te maken van een team met twee renners uit mijn omgeving met wie ik regelmatig train: Bart De Clercq en Aimé De Gendt. Tot slot kijk ik ernaar uit om te blijven rijden op de Cube-fietsen. In oktober vergezelde ik het Duitse merk nog om hun nieuwe gamma te ontdekken in Portugal. ”

Hilaire Van der Schueren :
“Backaert blijft een belangrijk element in onze klassieke ploeg. Ik reken ook op Backy in de sprintvoorbereiding. Ik verwacht hem in vorm vanaf het openingsweekend, met de Omloop het Nieuwsblad en Le Samyn. Onze groep Flandriens is in de breedte versterkt met de komst van Aimé De Gendt en Loïc Vliegen. Onze ploeg voor 2019 telt 21 renners, op die manier kunnen we focussen op twee programma’s en UCI-punten sprokkelen over heel Europa.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.