Frederik Willems herinnert zich eigen val niet meer
dinsdag 5 augustus 2014 om 11:36

Frederik Willems herinnert zich eigen val niet meer

foto: Sirotti

Enkele Belgische wielertoeristen werden zondag opgeschrikt door een bewusteloze Frederik Willems langs de kant van de weg. De Lotto Belisol-coureur was tijdens de training zo hard gevallen, dat hij zich niet eens meer kan herinneren hoe het gebeurde. Of hij dit seizoen nog in actie komt, is nog maar de vraag.

“We weten niet wat er precies gebeurd is. Zelf is hij ook een deel kwijt”, vertelt manager Jef Van den Bosch aan Sporza. “Frederik denkt dat hij een reeks spurtjes aan het afwerken was. Bij één van die spurtjes is hij vermoedelijk over de kop gegaan. Het moet een zware smak zijn geweest gezien de aard van de blessures.”

Die blessures omvatten een gebroken sleutelbeen, een gebroken schouderblad, gebroken ribben en een hersenschudding. Een operatie aan het sleutelbeen wordt overwogen. Voor de bijna 35-jarige Willems wordt het allicht lastig nog iets van zijn seizoen te maken. En dat terwijl zijn contract straks afloopt.

“Deze val komt natuurlijk op een jammerlijk moment, maar Frederik is een doorzetter. Hij weet wat hem te doen staat. Hij zal er met volle moed tegenaan gaan. Dat heeft hij altijd gedaan en dat zal hij ook nu weer doen, ook al vergen zulke zware blessures veel van een sporter, zowel fysiek als mentaal. Het is nu eerst zaak om fysiek weer helemaal in orde te raken en dan zien we wel. Het is te vroeg om over zijn contract te praten. Frederik zit al lang in het peloton. Hij heeft wel wat mogelijkheden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.