Ganna blij met zilver: “Weer een medaille voor mijn collectie”

vrijdag 10 september 2021 om 08:55
Ganna blij met zilver: “Weer een medaille voor mijn collectie”

foto: Cor Vos

Filippo Ganna hoopte donderdag voor eigen volk een gooi te doen naar de Europese titel in het tijdrijden, maar de Italiaan moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de Zwitserse titelverdediger Stefan Küng. Een deceptie? “Nee. Ik heb er weer een medaille bij voor de collectie”, klonk het na afloop in gesprek met Sporza.

De 22,4 kilometer lange tijdrit in en rond industriestad Trento was op maat van de oersterke Ganna en aan het eerste tussenpunt klokte de thuisfavoriet ook de snelste tijd. Remco Evenepoel volgde op één seconde, Küng moest als nummer drie vier tellen toegeven. Die laatste had echter nog wat over in het tweede deel en wist zo de verloren tijd goed te maken. Aan de finish bleek het verschil tussen Küng en Ganna acht seconden in het voordeel van de Zwitser.

Ganna, nog altijd de regerende wereldkampioen tegen de klok, kreeg na afloop dus een zilveren medaille omgehangen. Toch was hij allerminst ontevreden. “Een tweede plaats is geen teleurstelling. Wat moet de laatste dan doen? Zich ophangen? Nee, ik ben eerlijk gezegd blij. Ik heb een zilveren medaille gewonnen, weer eentje om aan mijn verzameling toe te voegen. Ik blijf ook vol vertrouwen voor volgende week”, doelt Ganna op het WK tijdrijden.

Details 
Donderdag werd het dus een zilveren medaille, maar woensdag veroverde Ganna met zijn mannelijke en vrouwelijke collega’s al goud op de Mixed Relay. Was dit niet de inspanning te veel richting de individuele tijdrit? “Ik heb nergens spijt van. Ik denk niet dat de aflossing mij zoveel energie gekost heeft. We zijn het gewoon om in etappekoersen zes uur per dag te rijden. En ik ben woensdag toch maar mooi Europees kampioen geworden”, aldus Ganna.

“Het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. Kijk maar naar de Olympische Spelen, waar we met vier renners binnen de vijf seconden eindigden. Details maken het verschil, het gaat om seconden.” Ganna staat zondag overigens ook nog aan de start van de wegwedstrijd.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair