Gemeente Montferland aast op NK wielrennen 2017
Niki Terpstra pakte dit jaar de nationale titel in Emmen
dinsdag 8 december 2015 om 10:52

Gemeente Montferland aast op NK wielrennen 2017

Montferland wil in 2017 het Nederlands kampioenschap wielrennen organiseren. De Gelderse gemeente ziet na gesprekken met de KNWU en lokale organisatoren voldoende aanleiding om een aanvraag in te dienen, schrijft De Gelderlander.

Drie maanden geleden ging de Ladies Tour van start in Zeddam, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Montferland. Daar werden de eerste gesprekken gevoerd over een mogelijk NK. “Bij de KNWU zag men er wel wat in om het Nederlands kampioenschap in Montferland te houden. De mensen daar hebben ons aan het denken gezet”, zegt wethouder Tanja Loeff. Er moet nog wel in kaart worden gebracht wat het evenement kost en wat er voor de organisatie nodig is.

Dit jaar vond het NK plaats in Emmen. In 2016 is het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee de plaats van handeling.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
8 december 2015 11:22
Hele mooie omgeving voor een NK! Wellicht met een uitstapje naar het Duitse Hoch-Elten? Da's een pittige puist. Parcours zal waarschijnlijk over de Peeskesweg gaan (1,2 kilometer a 4%)
8 december 2015 11:34
In deze bosrijke en heuvelachtige omgeving van Montferland kan een heel mooi parcours aangelegd worden met misschien uitstapjes naar de Postbank (Hoge Veluwe) en Elten met de Eltener Berg(Duitsland).
De Henk Lubberdink classic begin september volgt meestal bovenstaande parcours.
Ook de weg van Tolkamer naar Spijk(NL)/Elten(D) is een mooie waaieretappe langs de Rijn indien er wind staat.
Na binnenkomst in Nederland vanuit Elten (D) in Beek Montferland natuurlijk de bekende Peeskesbult om via Stokkum in wielerstadje 's-Heerenberg aan te komen.
Ook in de omgeving van Zeddam en Beek kunnen er mooie routes aangelegd worden.
Jaren geleden werd er hier altijd al de GP Wielerrevue gereden.
Soms ook een etappe van Olympia's Tour.
Ook vond jaren geleden hier (Zeddam) het WK veldrijden plaats met toen nog een jonge Marianne Vos als winnaar.
Kortom er kan in mijn ogen een zeer NK wielrenwaardig parcours aangelegd worden.
De omgeving Montferland is ook geschikt voor veldrijders, maar vooral MTB's door aangelegde parcoursen in de bossen en heuvels van regio Montferland.
Aan het parcours en de organisatie zal het niet liggen maar wel, zoals ik dat zie, de financiën en dat is in deze tijden ook belangrijk.
8 december 2015 11:47
Een beetje hoogteverschil zou in elk geval wel welkom zijn.
8 december 2015 12:12
Alles beter dan Emmen of Goeree Overflakkee. Dit is een mooie omgeving met idd mogelijkheden tot wat hoogteverschil. Kunnen we ook gelijk terug naar de zondag want hier hoeft gereformeerd zuid holland niet gepleased te worden.

Hoch Elten zou fantastisch zijn. Via de kasseitjes omhoog, al vraag ik mij af of de afdaling niet te smal is.
8 december 2015 12:54
Elterberg aan de Duitse kant lijkt mij ook idd. Te smal voor een afdaling van het peleton en of het heuvelachtig genoeg is om verschillen te maken? Het is in elk geval geen biljartlaken dus laat het maar gebeuren hier in mijn achtertuin.
8 december 2015 15:26
@Linus Gerdeman en @ betonmolen.
Via de Duitse kant van de Eltenerberg bij de Camping klein smal stukje omhoog.
Daarna wordt het breed.
Vervolgens via de kasseien/klinkers (breed) weer omlaag het centrum van Elten (D) in.
Dan op weg naar Beek Montferland (NL) voor de kuitenbijter Peeskesbult/Peeskesweg.
Peeskesbult/Peeskesweg is zwaarder dan je denkt, zeker wanneer je hiervoor al de Postbank op de Hoge Veluwe en de Eltenerberg erop hebt zitten.
Overigens is er een zeer mooi parcoursrondje van ongeveer 15km aan te leggen tw van Beek (Peeskesbult/Peeskesweg) naar Stokkum, dan naar s-Heerenberg (start- en finishplaats), daarna via Drie Heuvelenweg naar Zeddam. In Zeddam langs de molen weer omhoog naar de rijksweg die naar Beek loopt en dan weer de Peeskesbult/Peeskesweg op moet.
Dit rondje wordt vaak 2x gedaan met de Henk Lubberding Classic waarbij de Peeskesbult /Peeskesweg meermaals de scherprechter is.
Zeker wanneer het meermaals moet worden gedaan zoals bv bij een NL kampioenschap.
Ook is dit een mooi rondje voor een tijdrit met veel op en af stukken.
Het parcours kan ook redelijk goed worden afgesloten.

Maar of dit alles doorgaat heb ik mijn twijfels vnl wat betreft de financiën.

Niet vanwege het wielerpubliek. Er zijn nl in deze regio van Zuid-Oost Gelderland nogal wat wielerliefhebbers (wegwielrenners, ATB en MTB) die vaak vanwege de bulten/heuveltjes en het bos vaak koersen in de mooie natuuromgeving van de regio Montferland.
8 december 2015 21:52
Quote:
Postbank (Hoge Veluwe)


De Posbank, niet op de Hoge Veluwe ,bedoel je?

Voor de rest: zeer leuk dat er de laatste tijd eens andere regio's aangedaan worden voor het NK, die ook nog wel wat te bieden hebben.
9 december 2015 00:14
Nu is het het NK, maar iets verder Duitsland in naar Kleef en het Klever Reichswald zou ik ook kunnen aanraden. Zeer pittige beklimmingen. Ach ja, dan kan je ook gelijk Berg en Dal bij Nijmegen meepakken. Naast de Posbank, Peeske en Hoch-Elten natuurlijk.

Tja... Hoeveel kilometer mag zo'n koers zijn...?
9 december 2015 00:20
@SolitaryShell
Inderdaad, de Posbank en niet de Postbank, in Nationale Park de Veluwezoom tussen grofweg Arnhem en Dieren (vlakbij Rheden en de Steeg) en ten oosten van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.