Niels Bastiaens
maandag 15 april 2024 om 08:00

Geraint Thomas via Tour of the Alps naar Giro: “Mijn opbouw was stabieler”

Video De Tour of the Alps moet voor Geraint Thomas voor het tweede jaar op rij de ideale aanloop naar de Giro d’Italia vormen. De Tourwinnaar van 2018 zakt met een sterke ploeg, waaronder Tobias Foss en Filippo Ganna, af naar de vijfdaagse door de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De Tour of the Alps is mijn laatste voorbereidingskoers, net als vorig jaar”, legt Thomas uit voor onze camera. “Ik kijk ernaar uit. Het is hier altijd hard koersen, omdat het een zware week is met de vele beklimmingen. Dat zou goed voor mij moeten zijn.”

Giroconcurrent en topfavoriet Tadej Pogacar kiest Luik-Bastenaken-Luik als laatste competitieprikkel, anderen hebben dan weer de Ronde van Romandië met rood aangekruist. Waarom kiest Thomas toch opnieuw voor de Alpen? “Vooral vanwege de goede timing. We hebben nog twee weken na deze wedstrijd tot de Giro d’Italia. Daarin kunnen we dan alles finetunen. En het is altijd goed om in de bergen te koersen.”

Constanter
Vorig jaar pakte dat goed uit, want Thomas won bijna de strijd om de Maglia Rosa. Alleen een oppermachtige Primoz Roglic kon hem in de lange tijdrit op de voorlaatste dag onttronen. “Ik ben iets beter op dit moment. Ten minste, dat hoop ik. Maar ik voel me vooral iets constanter. Mijn Giro is natuurlijk niet op de beste manier geëindigd. Met de start van het seizoen die ik toen gehad heb, was het nog altijd wel beter dan verwacht. We zullen zien wat dit jaar brengt. Mijn opbouw was in ieder geval stabieler.”

Ook al zitten zijn gedachten nu ‘alleen bij de Giro’, toch toont Thomas zich ook ambitieus voor de komende week. “Ik pik sowieso mee wat ik kan. In elke wedstrijd ga ik voor het best mogelijke resultaat. Laten we in de eerste plaats zien wat de benen zeggen, maar ik wil sowieso elke kans pakken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.