Gesink heel tevreden met zijn dag
zondag 2 september 2012 om 21:13

Gesink heel tevreden met zijn dag

foto: Sirotti

Robert Gesink heeft zich zondag in de Vuelta gerevancheerd op een tegenvallend resultaat een dag eerder. De renner van Rabobank kijkt dan ook tevreden terug naar zijn etappe: “Het ging een stuk beter dan gisteren. Ik voelde me weer een beetje normaal. Ik probeerde op weg naar Lagos de Covadonga een kleine voorsprong te pakken voordat de topmannen zouden versnellen, om zo die versnelling beter te kunnen overleven. Dat zat er niet echt in,” aldus Gesink op Rabosport.

“Ik kon zelf wel blijven gaan, mijn tempo was goed. Froome had het een paar keer moeilijk hoorde ik. Dat is goed voor mij. Morgen nog een zware etappe. Ik kijk daar wel met meer vertrouwen naar uit dan gisteren. Als het zo loopt is het wel fijn,” weet de klimmer. Ploegleider Van Houwelingen is het met zijn pupil eens: “Heel mooi dat Robert zich kan herpakken. Hier konden we alleen maar op hopen en verder was het afwachten.”

Het team had van te voren een duidelijk plan uitgestippeld. “Voor de etappe hadden we afgesproken dat we Robert en Lau goed moesten afzetten aan de voet van de klim. Hoe het zich dan verder ontwikkelt, valt niet te voorspellen. Vervolgens was het heel mooi om te zien, dat Gesink zich sterk genoeg voelde om initiatief te nemen. Hij heeft karakter en veerkracht getoond, maar bij ons was wel bekend dat hij dat in huis heeft,” stelt Van Houwelingen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.