Gevallen Jonas Rickaert toch huiswaarts gekeerd, geen breuken vastgesteld

zondag 4 augustus 2019 om 12:19
Gevallen Jonas Rickaert toch huiswaarts gekeerd, geen breuken vastgesteld

foto: Corendon-Circus

Onderzoek heeft uitgewezen dat Jonas Rickaert geen breuken of specifiek letsel overhield aan zijn val vrijdag in de tweede etappe van de Tour Alsace. Aanvankelijk werd gedacht dat de Belgische coureur kon voortrijden, maar zaterdag is hij dan toch niet meer van start gegaan.

In de etappe met aankomst op La Planche des Belles Filles kwam Rickaert zwaar ten val, waarbij hij in een ravijn viel. Toch kon de 25-jarige renner van Corendon-Circus weer op de fiets stappen en verder rijden. Hij wilde koste wat kost de finish halen op de fameuze slotklim en daarin slaagde hij ook: als 158e en laatste, maar binnen de tijd kwam hij over de streep.

Na afloop van de etappe werd Rickaert al meteen onderzocht, maar werden er geen breuken vastgesteld. Enkel de knie bleek een zorgenkindje. Hoewel de rit van gisteren naar Station du Lac Blanc aanvankelijk niet in het gedrang leek te komen, verscheen hij daar dan toch niet meer aan de start. Hij keerde huiswaarts om onderzocht te worden in het ziekenhuis van Tielt.

Kraakbeen en kruisband volledig in orde
Daar werden opnieuw geen breuken of specifiek letsel vastgesteld. Wel was de plaats waar hij juist last heeft aan de knie op foto’s duidelijk waarneembaar, maar het kraakbeen en de kruisband bleken volledig in orde en hij mag de komende dagen dan ook gewoon trainen. Rickaert is de vaste lead-out van Tim Merlier en is ook geselecteerd voor het komende EK wielrennen.

Het EK wielrennen in het Nederlandse Alkmaar wordt gehouden van 7-11 augustus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.