Gianni Vermeersch kan Tour-voorbereiding hervatten na elleboogbreuk
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2024 om 11:26

Gianni Vermeersch kan Tour-voorbereiding hervatten na elleboogbreuk

De elleboogbreuk van Gianni Vermeersch gaat zijn voorbereiding op de Tour de France niet verder in gevaar brengen. Dat laat Alpecin-Deceuninck weten. De 31-jarige Vlaming kwam onlangs in Antwerp Port Epic ten val en liep daarbij een breukje in zijn elleboog op, maar die breuk herstelt goed.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vermeersch kreeg na zijn valpartij in de gravelkoers rondom Antwerpen een week ‘relatieve’ rust voorgeschreven. Een voordeel was wel dat hij kon blijven trainen op de rollers. Voor die week rust reisde Vermeersch af naar een hoogtekamer in Ledegem.

Zaterdag kreeg de Alpecin-Deceuninck-coureur bij een controle bij de arts groen licht om weer buiten te gaan trainen. “Daardoor zal Gianni vandaag in La Plagne aansluiten bij de rest van renners die in de voorselectie voor de Tour de France zitten”, laat de Belgische ploeg van kopmannen Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen weten.

Gianni Vermeersch reed de Tour de France nog nooit. Wel reed de crosser in 2021 de Giro d’Italia en in 2022 de Vuelta a España uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.