Gilbert: “Dit najaar win ik nog een grote koers”
Foto: Sirotti
zaterdag 1 augustus 2015 om 10:37

Gilbert: “Dit najaar win ik nog een grote koers”

Philippe Gilbert is erop gebrand om een goed najaar te rijden. De Belg van BMC won recent de Grand Prix Pino Cerami en een rit in de Ronde van Wallonië, maar hij wil méér. Dat zegt Gilbert tegenover Het Laatste Nieuws.

De drang om een topkoers te winnen is groot. “In de Amstel scheelde het niet zo veel”, weet hij. “Daarna verknoeide die val in de Waalse Pijl alles. In de Giro kreeg ik de smaak van het succes weer te pakken. Ik ben er vast van overtuigd: dit najaar win ik nog een grote koers. De vraag is alleen welke.”

Wellicht Clásica San Sebastián. Daar staat Gilbert vandaag aan de start. “Moeilijk te zeggen”, oordeelt hij. “Ik was goed, in Wallonië. Maar San Sebastián is van een ander niveau. Die nieuwe finale ‘blokkeert’ de koers wel een beetje, vind ik. Vorig jaar zaten ze aan de voet van de laatste klim nog met ruim veertig samen. Ik zie het dit jaar niet anders verlopen. Bij die veertig moet ik ook zitten. Ik zie dan wel wat op die Bordako Tontorra nog kan. Ik las dat de stress en de hitte iedereen morsdood kneep in de Tour. Dat speelt in mijn kaart.”

Eén dag na de Baskische eendagskoers start hij in de Prudential RideLondon. “Daarna rijd ik de Eneco Tour, Hamburg, Plouay, Quebec en Montreal. Ik ben ook kandidaat voor het WK ploegentijdrijden. De lijst bevat acht à negen namen. Geen idee waar die allemaal vandaan komen. Mais bon. Hoe dan ook reis ik na Canada meteen door naar de States.”

Gilbert heeft namelijk zijn zinnen gezet op de wegwedstrijd in Richmond. “Het WK-circuit lijkt geknipt voor verschillende types. Punchers, zoals ik. Maar ook sprinters zijn niet kansloos. Beetje Valkenburg revisited. Goed voor mij.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2015 10:42
Dit is de juiste instelling! Ik gun het hem van harte.
1 augustus 2015 10:54
Valverde onklopbaar denk ik vandaag! Op die slotklim kan niemand hem volgen aan 20 procent
1 augustus 2015 11:19
En ik geloof hem nog ook!
1 augustus 2015 12:23
Ik zag bij Vive le velo dat veel Belgen liever niet hebben dat renners zo uitgesproken zijn. Wellicht ook omdat Wellens dit voorafgaand aan dit seizoen en nogmaals voorafgaand aan de Tour was en het toch niet allemaal zo liep zoals hij verwachtte.
Ik zie het Gilbert echter wel waarmaken en zie het meer als het uitspreken van ambitie dan arrogant brallen.
1 augustus 2015 12:38
Ik gun het hem wel. Maar ik zie hem valverde op de slotklim er niet afrijden. Dus als ie zou winnen zou dat in de sprint gebeuren alleen daar zie ik hem valverde ook.niet kloppen
1 augustus 2015 12:41
@HF2013
Bwa dat klopt niet hoor. Ik merk bij mede-Belgen vooral cynisme tegenover Boonen wanneer hij z'n ambities uitspreekt ;).
Bij Wellens klopt het gewoon dat hij zichzelf te veel druk oplegt. Ik zag z'n vader eens op tv en weet meteen vanwaar die druk komt, jammer...

Een Gilbert dat op deze manier z'n ambities uitspreekt, dat wil ik net zien. Net als vele andere Belgen hoor ;)!
1 augustus 2015 12:50
Dan zal hij binnenkort wel weer zijn haar gaan blonderen...
1 augustus 2015 14:02
@TeamNL, of hij wordt ziek, een leuke exotische ziekte, dat is het nieuwe blonderen.
1 augustus 2015 14:06
Gilbert vs. verzuring, altijd een leuke strijd om te volgen :)

Overigens wel opmerkelijk dat de Gilbert van de afgelopen voorjaren slechts een week kan/wil pieken, terwijl hij nu twee maanden goed wil zijn. Blijkbaar kan het toch weer zoals in zijn gouden tijd.(2009-'11)
1 augustus 2015 17:42
scheelde maar 1 plaatsje vandaag
1 augustus 2015 17:44
Volgens mij pakt hij nog minstens 2 vette prijzen dit najaar ... wat een klasbak!
1 augustus 2015 17:54
Hij was wel gewoon gelost op die slotklim, en had het geluk dat de achtervolgers een collectieve plaspauze hielden.

Die wint geen Lombardije. Misschien WK, maar ook dat wordt lastig.
2 augustus 2015 01:11
Toch wel 1 van mijn allergrootste favorieten. Lombardije met een anticipatie dan maar + 1 vd Canada-rondjes.
2 augustus 2015 01:40
@Purito

Misschien een bewuste tactiek, iedereen weet dat je simpel kan terugkomen op zo'n groepje vol volgers die zelden initiatief nemen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.