Gilbert geeft ook forfait voor Belgisch kampioenschap
Foto: Sirotti
donderdag 18 juni 2015 om 12:00

Gilbert geeft ook forfait voor Belgisch kampioenschap

Philippe Gilbert zal niet aan de start komen van het Belgische Nationale kampioenschap. De BMC-renner laat zowel de wegrit van 28 juni in Tervuren, als de tijdrit in Mol (op 26 juni) links liggen, zo meldt Sporza.

Eerder deze week werd bekend dat Gilbert ook de Tour aan zich voorbij moet laten gaan. Volgens een verklaring van zijn ploeg BMC vanwege een klein breukje in zijn onderbeen, dit zou geleid hebben tot de last aan zijn knie. Deze blessure kwam aan het licht nadat Gilbert moest opgeven in de Ronde van Zwitserland en hij een mri-scan onderging.

De afgelopen dagen lag de 32-jarige renner overhoop met zijn ploegleiding. De heuvelspecialist kreeg geen duidelijkheid of hij mocht starten in de Ronde van Frankrijk en moest ook tegen zijn zin in aan de bak in Zwitserland. Naar aanleiding hiervan liet hij zijn onvrede merken. Ploegmanager Jim Ochowicz liet in een reactie weten dat zijn renner geduld moest hebben en geen zekerheid was voor deelname aan Le Grande Bouclé.

Of het afzeggen voor het BK ook te maken heeft met zijn knieblessure is nog niet bekend.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
18 juni 2015 12:07
Niet zo gek toch met een scheurtje/breukje in je been? Volgens mij doet Gilbert het gewoon even rustig aan om weer te pieken richting de Vuelta.
18 juni 2015 12:09
Ik ga er toch vanuit dat het breukje ook de reden is van het afzeggen van het Belgisch kampioenschap. Een andere verklaring zou raar zijn in het licht van het afstappen in de Ronde van Zwitserland.
En wat je ook van hem vindt het is wel een renner die graag voor zijn land uitkomt.
18 juni 2015 12:13
Begrijp eigenlijk niet waarom Gilbert klaagt dat hij nog niets gehoord heeft van de ploegleiding over de tour terwijl hij op dat moment weet dat hij een knie blessure heeft.
18 juni 2015 12:18
Heel raar dat dit breukje pas nu na alle commotie en na de Giro ter sprake komt.
Ik mag toch aannemen dat hij er in de Giro ook al last van had en hij is ook gewoon van start gegaan in Zwitserland. Nee, er zit duidelijk iets niet goed tussen BMC en Gilbert momenteel en
dat breukje zal waarschijnlijk tot een breuk leiden, contract of niet.
18 juni 2015 12:33
Zo'n verzonnen breukje kan toch best wel even een weekendje pauze nemen vanwege het BK?

Hopelijk hebben ze alle consequenties van het leugentje om bestwil goed op een rijtje en denken ze af en toe eens aan het (Arabische?) gezegde over het vertellen van de waarheid en het onthouden van leugens.
18 juni 2015 14:07
Gilbert twijfelde net voor de Giro ook of hij de Giro zou rijden.. had toen ook al aangegeven dat de knie nog steeds niet 100% was.
Nu ze't eindelijk weten dat er een breuk is lijkt rusten me het beste.
18 juni 2015 14:29
@xistnc
Ik geloofde ook niks van dat breukje, maar de leugen gaat wel heel ver als Gilbert vervalste röntgenfoto's op twitter plaatst...
18 juni 2015 18:50
De blessure zal wel de reden van het forfait zijn, want in België is het verplicht als prof aan de start te staan. Enkel een blessure of ziekte is een geldige reden om niet te starten!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.