Giro 2015: Ilnur Zakarin wint op circuit van Imola, Kruijswijk zesde
foto: Sirotti
woensdag 20 mei 2015 om 16:55

Giro 2015: Ilnur Zakarin wint op circuit van Imola, Kruijswijk zesde

Ilnur Zakarin heeft de elfde etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De 25-jarige Rus van Katusha reed met nog circa twintig kilometer te gaan weg uit een kopgroep en kwam op het autocircuit van Enzo en Dino Ferrari in Imola solo over de streep. Steven Kruijswijk, die ook deel uitmaakte van de kopgroep, werd zesde. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) behoudt de roze trui.

Kruijswijk weer in de aanval
Zakarin maakte deel uit van een kopgroep die snel na de start in Forlì was ontstaan. Net als zaterdag en zondag was ook Steven Kruijswijk weer vooraan aanwezig. De twee kregen gezelschap van de Spanjaard Beñat Intxausti (Movistar) en de Italiaan Diego Rosa (Astana).

Later kwamen ook Matteo Montaguti, Carlos Betancur (bieden AG2R), Sylvain Chavanel (IAM Cycling), Franco Pellizotti (Androni-Sidermec), Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Simone Stortoni (Androni-Sidermec), Marek Rutkiewicz (CCC Sprandi Polkowice), Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini) en Rubén Fernández (Movistar) aansluiten, waardoor een kopgroep van dertien man ontstond.

Aanval van Zakarin slaagt
Op het heuvelachtige parcours, dat er door de regen nat bijlag, kwam er in het peloton geen georganiseerde vlucht op gang. Op het plaatselijke circuit, dat bijna vier keer afgelegd moest worden, bleven er vooraan uiteindelijk zeven man over: Kruijswijk, Betancur, Intxausti, Zakarin, Hesjedal, Rosa en Pellizotti.

Zakarin bleek van de koplopers de beste benen te hebben. De Rus, die onlangs al indruk maakte met de eindzege in de Ronde van Romandië, reed in de voorlaatste ronde weg en werd niet meer teruggepakt. Ook een poging van Kruijswijk om in zijn eentje naar de Rus toe te rijden bleek tevergeefs. Kruijswijk sprintte naar de zesde plaats, 53 seconden achter de winnaar.

foto: Sirotti

foto: Sirotti

Val Uran, aanval Contador
De klassementsrenners hielden zich betrekkelijk rustig, al liet Rigoberto Uran iedereen opschrikken met een val vlak voor het ingaan van de laatste ronde. De Colombiaan van Etixx-Quick-Step kwam met hulp van zijn ploeggenoten echter weer snel terug. Ook Contador wist nog even de ogen op zich gericht. De drager van het roze viel aan bij de laatste beklimming van de Tre Monti op vijf kilometer van de streep. Zijn plaagstootje reikte echter niet ver, waardoor er in de top van het klassement niets veranderde.

flag-it Giro d’Italia 2015 (2.UWT)
Uitslag etappe 11: Forlì – Imola (Autodromo Ferrari) (153 km)
1. flag-ru Ilnur Zakarin (Katusha) in 3u55m8s
2. flag-co Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) op 53s
3. flag-it Franco Pellizotti (Androni-Sidermec) allen z.t.
4. flag-es Beñat Intxausti (Movistar)
5. flag-it Diego Rosa (Astana)
6. flag-nl Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo)
7. flag-ca Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin)
8. flag-pl Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) op 58s
9. flag-be Philippe Gilbert (BMC)
10. flag-es Juan José Lobato (Movistar)
Volledige uitslag

Algemeen klassement na etappe 11:
1. flag-es Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) in 46u54m19s
2. flag-it Fabio Aru (Astana) op 3s
3. flag-es Mikel Landa (Astana) op 46s
4. flag-it Dario Cataldo (Astana) op 1m16
5. flag-cz Roman Kreuziger (Tinkoff-Saxo) op 1m46s
6. flag-it Giovanni Visconti (Movistar) op 2m2s
7. flag-co Rigoberto Uran (Etixx-Quick-Step) op 2m10s
8. flag-it Damiano Caruso (BMC) op 2m20s
9. flag-cr Andrey Amador (Movistar) op 2m24s
10. flag-cz Leopold König (Sky) op 2m30s
Volledige stand

RIDE Magazine
138 Reacties
Sorteer op:
1 4 5 6
20 mei 2015 21:17
Zonneveld heeft helemaal niks meer verstand van wielrennen maar kan wel aardig schrijven en redelijk goed inspelen op reeds bestaande gevoelens binnen de wielrennerij. Ik denk niet dat zijn 'mening' veel verder reikt dan het optimaal benutten van zijn talenten in deze.

Dat hij gefrustreerd pseudo-ex-renner zou zijn geloof ik ook niet, volgens mij is hij maar wat blij dat hij dergelijke opofferingen niet hoeft te doen om een graantje mee te kunnen pikken binnen deze wereld. Slimme mens.
20 mei 2015 21:21
Tja, avondetappe… Wanneer je met lieden als Wagendorp, Winkels (waarom trouwens?) en Smeets hemzelve samen aan tafel zit ben je al gauw 'kenner'.

Doe mij maar Genee (die vraagt, niet stelt) + Boogie, TD (neem die man aan!) en die Belgische jolijte figuur, 10 x meer kennis.
20 mei 2015 21:31
Oleg Tinkov had beter minder geblaat op social media
en beter gescout, want deze landgenoot (Zakarin) heeft hij gemist :p

Verdiende overwinning: hij kan tijdrijden en daalde als een duivel. Op lef verdiend gewonnen.
En ja, ik vertrouw deze ex-geschorste niet, maar dat geldt ook voor andere ex-geschorsten als Valverde, Contador e.a. Maar ik heb mooie koers gezien. Kruiswijk doet wat LottoJumbo veel meer zou moeten doen: aanvallen en voor etappes gaan. Nu Robert Gesink daar nog van doordringen, dan komt het helemaal goed ;)
20 mei 2015 22:24
@Col de Portes, Als Kruijswijk zo doorgaat eindigt hij de Giro met nul overwinningen en een plaats buiten de toptien. En dan heb je in feite niets !
Die vierde etappe nekt toch zijn klassement.
Niet dat ik Kruijswijk iets verwijt. Heel wat liever dit dan kansloos en onzichtbaar meepeddelen en als 15e eindigen, wat Monfort etc. misschien gaat lukken. Ook dat is nog niet zo eenvoudig.
Mannen als Intxausti en Zakarin staan op hele dikke achterstand, hebben dagen relatieve rust genomen, en zijn daardoor moeilijk te kloppen in de enkele keren dat ze er voor gaan.

Als Kruijswijk in deze Giro inderdaad niks wint krijgt hij misschien waardering voor zijn aanvallende rijden. Van Gesink wordt zoiets m.i. niet gewaardeerd. Daarvoor is hij, als hij weer zijn oude niveau zou benaderen, te goed als klassementsrenner. En een plek in de toptien betekent dat iemand ook vaak voorin rijdt, maar daarnaast is het ook goed voor het palmares. En het levert belangrijke WT-punten op.
Gesink puur als rittenkaper willen zien is vloeken in de kerk !
20 mei 2015 22:35
Ik betrap mezelf erop dat ik het wielrennen minder interessant ga vinden met een peloton à deux vitesses.
Maar zodra er weer een opgevoerde brommer uit het niets opduikt zijn er gelukkig altijd wel Wielerflitsers die terugkijkend het grote talent als belofte reeds konden aantonen. Dat is dan wel weer leuk.
20 mei 2015 22:53
Zakarin een aanwinst voor de ongeloofwaardigheid van het wielrennen
20 mei 2015 23:13
@ideefiks
je doet je nickname eer aan:
"Gesink puur als rittenkaper willen zien is vloeken in de kerk!"

Euhm, in welke kerk? De 'tempel' voor Gesink als klassementsman in jouw hoofd?? Ergo: we kunnen van mening verschillen over het inzetten van Gesinks kwaliteiten, maar om mij te beschuldigen van 'vloeken' in jouw kerk, vind ik wel een aparte ;)
20 mei 2015 23:27
Als Kruijswijk zo blijft rijden geef ik hem een goede kans om het bergklassement te winnen. Intxausti en Betancur lijken zijn voornaamste concurrenten te worden.

Aangezien Kruijswijk normaliter in de derde week van een grote ronde op zijn best is en er in die week de meeste punten te halen zijn geef ik Kruijswijk een goede kans.

In etappes 16, 19 en 20 moet hij zeker mee in de aanval gaan want dat zijn etappes waar voor de slotklim al heel veel punten te pakken zijn.
20 mei 2015 23:34
Gesink is gewoon geen aanvaller en Kruijswijk wel. Kruijswijk is geen rondeman en Gesink wel.
Uiteraard kunnen ze bij tijd en wijle/toeval. in elkaars vakgebied terecht komen
21 mei 2015 01:16
Zal wel gezellig geweest zijn in "de bus", meer dan 100 renners in dezelfde tijd. Ulissi duidelijk de boot gemist of zou hij zich hebben gespaard voor morgen en als enige favoriet daarom in de bus eindigen. Denk eerder niet beter kunnen, maar we gaan het morgen zien.
21 mei 2015 08:41
There lived a certain man in Russia long ago
He was big and strong, in his eyes a flaming glow
Most people looked at him with terror and with fear
But to Moscow chicks he was such a lovely dear
He could preach the bible like a preacher
Full of ecstacy and fire
But he also was the kind of teacher
Women would desire

ZA ZA ZAKARIN
Lover of the Russian queen
There was a cat that really was gone
ZA ZA ZAKARIN
Russia's greatest love machine
It was a shame how he carried on
21 mei 2015 08:57
@RV
Leuk en origineel. Kan nauwelijks wachten op jouw dansje erbij in Bobbie-Farell-style!
21 mei 2015 09:35
Gast, ik ben redelijk fanatiek op de fiets. Ken jij één wielrenner die de spagaat kan? ;)
1 4 5 6

Reacties zijn gesloten.