Giro 2016: Zieke Belletti stapt niet meer op
foto: Sirotti
donderdag 26 mei 2016 om 08:43

Giro 2016: Zieke Belletti stapt niet meer op

Manuel Belletti zal in de achttiende etappe niet meer van start gaan. De 30-jarige sprinter van Wilier-Southeast werd gisteren nog negende, maar kampte de laatste dagen al met gezondheidsproblemen. De ploegleiding heeft besloten geen risico genomen met de laatste bergritten op komst.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een luchtweginfectie heeft geleid tot bronchitis, schrijft de Italiaanse ploeg op haar website. Belletti had de voorbije twee etappes incidenten van bronchospasme, waarbij zijn spieren rond de luchtpijp verkrampten. Hierbij wordt deze dus dichtgeknepen.

Na meerdere medische onderzoeken heeft de ploegleiding besloten Belletti uit koers te halen met het zware slotweekend voor de boeg. De rappe Italiaan wist zich deze ronde twee keer bij de top tien te rijden.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 mei 2016 09:23
zeer verstandig besluit van de ploegleiding!!! Mss hadden ze het een paar dagen eerder moeten doen....
26 mei 2016 09:33
Sprintte gisteren nog wel naar de 9e plaats. Maar begrijpelijk dat hij eruit stapt met de bergritten die komen. Helaas wel weer een kandidaat minder voor de sprint in Turijn.
26 mei 2016 09:48
Nizzolo moet nu haast wel winnen in Turijn. Er zijn nog amper serieuze sprinters over.
Edit: O wacht, Modolo is er ook nog.
26 mei 2016 10:34
En Arndt, en Kluge (die ook in lijn rap is).
Daarnaast een rits aan C-sprinters die dit als een eenmalige kans zien om ooit een Giro-rit te winnen.
Je zag het gisteren al: geen treintjes, een stilvallend peloton, een vreemde sprint.
Dat gaat chaos worden in Turijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.