Giro 2018: Derde ritzege Viviani in Nervesa della Battaglia, Van Poppel derde
Foto: Marco Alpozzi - LaPresse
vrijdag 18 mei 2018 om 16:59

Giro 2018: Derde ritzege Viviani in Nervesa della Battaglia, Van Poppel derde

De dertiende etappe van de Giro d’Italia is gewonnen door Elia Viviani. Het is voor de Italiaanse sprintkopman van Quick-Step Floors zijn derde ritzege van deze rittenkoers. Sam Bennett eindigde als tweede in de massasprint, vlak voor Danny van Poppel. De roze trui blijft om de schouders hangen van Simon Yates.

Kopgroep kleurt de openingsfase
Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Markel Irizar (Trek-Segafredo), Marco Marcato (UAE Emirates) en Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) kleurden de eerste uren van de koers. In het peloton hielden Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe de vijf binnen handbereik. Het verschil werd nooit groter dan vier minuten.

Klimmetje zorgt voor opschudding
Op het enige klimmetje van de dag van Montello (vierde categorie) was het gat verkleind tot een minuut. Tony Martin was de aanstichter van een spervuur aan aanvallen. Krists Neilands, Eros Capecchi en Davide Ballerini volgden de Duitser, maar zij werden nog voor de top teruggepakt. Het verschil met de vroege vluchters bleef echter hangen op vijftig seconden. Op de klim ging het lichtjes regenen, maar veel hinder hadden de renners er niet van.

Katusha-Alpecin rekent kopgroep in
Met ruim twintig seconden voorsprong gingen de vijf koplopers de afdaling richting Nervesa Della Battaglin in. Katusha-Alpecin haalde vervolgens op zes kilometer van de meet de vluchters terug. De sprinters en de klassementsmannen wilden goed van voren blijven, wat voor nervositeit zorgde in het pak.

LottoNL-Jumbo beste lead-out, Viviani snelste sprint
Twee kilometer voor de streep stoomde LottoNL-Jumbo met vier man naar voren. Marco Coledan (Wilier Triestina-Selle Italia) probeerde nog een sprint te ontregelen, maar hij strandde in het zicht van de haven. Sacha Modolo ging als eerste de sprint aan. Danny van Poppel had niet de versnelling om over de Italiaan te gaan, waarna Viviani door een gat dook. Hij stond alleen op de fotofinish. Sam Bennett wist daarachter nog de tweede plek op te eisen, Van Poppel werd derde.

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
18 mei 2018 17:22
Op Procyclingstats staat Chaves op 15 minuten achterstand.. Gaat die nog opstappen morgen?
18 mei 2018 17:26
Het is ongeveer Danny's terechte plaats. na Viviani en Bennett. Best of the rest.
18 mei 2018 17:27
Eindelijk een saaie etappe.
18 mei 2018 17:27
Koffiemolen, ik kan deze presentaties zien zoals Groenewegen in zijn eerste Tour, toen miste hij ook nog kracht/snelheid. Kan dus zeker nog wel een stap maken. Op dit moment rond de 10e snelste sprinter?
Gaviria, Viviani, Groenewegen, Kittel, Ewan, Sagan, Kristof, Damare, Bennett zijn op dit moment waarschijnlijk sneller. Veel meer kan ik er niet opnoemen die sneller zijn. Misschien Bouhanni, Bason Hagen Cavendish en Matthews nog maar daar heb ik dit seizoen in de sprint nog niet veel van gezien
18 mei 2018 17:35
Ik denk dat Yates niet veel aan Chaves gaat hebben deze ronde.
18 mei 2018 18:40
@tendam Kittel is begonnen als tijdrijder. Skill-Shimano heeft hem omgeschoold tot sprinter
18 mei 2018 18:42
Van Hummel zei in de eerste maanden van het seizoen een keer dat Kittel de sprint maar eens voor zijn rekening moest nemen en sindsdien is Kittel een sprinter.
18 mei 2018 19:39
Vandaag was hij weer duidelijk de snelste.
18 mei 2018 19:40
Nummertje 32? Gaat lekker!
18 mei 2018 20:24
Haalt Chavez Rome nog wel?
19 mei 2018 07:49
@vlek

Dat was volgens mij in turkije. Kittel moest de leadout doen voor hummeltje. Maar dat ging helemaal niet goed. Toen hebben ze kittel en humneltje omgedraaid zodat kittel daar van kon leren hoe een leadout te doen. Kittel win die etappe en de rest is geschiedenis


(Volgens mij ging het zo)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.