Giro 2021: Victor Lafay en Jefferson Cepeda verlaten ronde
Victor Lafay - foto: Cor Vos
vrijdag 28 mei 2021 om 18:30

Giro 2021: Victor Lafay en Jefferson Cepeda verlaten ronde

De Giro d’Italia heeft vandaag afscheid genomen van Victor Lafay (Cofidis) en Jefferson Cepeda (Androni Giocattoli-Sidermec). Beide renners kwamen vanochtend niet meer opdagen bij de start van de negentiende etappe naar Alpe di Mera.

Lafay zal, ondanks zijn opgave, met plezier terugkijken op zijn eerste Giro d’Italia. De 25-jarige klimmer van Cofidis bezorgde zijn Franse werkgever namelijk een prestigieuze ritzege in Guardia Sanframondi, door in de achtste etappe af te rekenen met zijn medevluchters. Het was voor Lafay bovendien ook zijn eerste op het hoogste niveau.

Cepeda heeft een minder gelukkige Giro achter de rug. De 22-jarige klimmer uit Ecuador begon nochtans met hoge verwachtingen aan de Ronde van Italië, na een knappe vierde plaats in de sterk bezette Tour of the Alps. Cepeda wist de hoge verwachtingen echter niet in te lossen: zijn beste prestatie was een 48ste plaats in de rit naar Cortina d’Ampezzo.

Tijdens de negentiende etappe naar Alpe di Mera konden we ook de opgave noteren van Gianluca Brambilla, die na een valpartij niet meer in staat bleek om zijn weg te vervolgen. Brambilla was alweer de veertigste uitvaller in deze Giro.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.