Giro 2024: Astana Qazaqstan ziet ook smaakmaker Christian Scaroni opgeven
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 23 mei 2024 om 12:32

Giro 2024: Astana Qazaqstan ziet ook smaakmaker Christian Scaroni opgeven

De Giro-ploeg van Astana Qazaqstan is inmiddels gehalveerd. De Kazachse formatie moest eerder in de ronde al afscheid nemen van Alexey Lutsenko, Max Kanter en Vadim Pronskiy en nu heeft ook Christian Scaroni de handdoek gegooid. De Italiaan is ziek.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Scaroni heeft last van koorts en dus neemt zijn ploeg geen enkel risico. De 26-jarige renner zal vandaag dan ook niet aan de start verschijnen van de achttiende etappe naar Padova. De opgave van Scaroni is een flinke tegenvaller voor Astana Qazaqstan, aangezien de klimmer zich de voorbije weken meerdere keren wist te onderscheiden.

Scaroni reed een zeer aanvallende Giro en mocht zelfs even koersen in de blauwe bergtrui, al was dit alleen maar omdat de daadwerkelijke leider in het bergklassement – Tadej Pogacar – al te bewonderen is in de roze leiderstrui. De renner uit Italië wist ook twee keer een mooie daguitslag te realiseren in zijn thuisronde: Scaroni werd vijfde in Fano en vierde op de Monte Pana.

De opgave van Scaroni is alweer de 32ste sinds de start van de Ronde van Italië in Venaria Reale.

[cf_dropouts edition=”1317″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.