Giro 2024: Tim Merlier, Mauri Vansevenant en Julian Alaphilippe blikvangers bij Soudal Quick-Step
foto: Cor Vos
dinsdag 30 april 2024 om 12:06

Giro 2024: Tim Merlier, Mauri Vansevenant en Julian Alaphilippe blikvangers bij Soudal Quick-Step

Soudal Quick-Step heeft de selectie bekendgemaakt voor de Giro d’Italia (4-26 mei). De Belgische formatie hoopt in de vlakke etappes te scoren met sprinter Tim Merlier. Onder meer Julian Alaphilippe, Jan Hirt en Mauri Vansevenant zijn mee voor de lastigere ritten.

Er staan veel snelle mannen aan de start van de Giro d’Italia, maar Tim Merlier is misschien wel de snelste van allen. De 31-jarige renner was dit seizoen alleszins al zeer succesvol. Hij won twee ritten in de AlUla Tour, drie in de UAE Tour en was vervolgens ook nog de beste in Danilith Nokere Koerse en de Scheldeprijs, het officieuze WK voor sprinters.

Het is de tweede keer dat Merlier meedoet aan de Ronde van Italië. Bij zijn eerste deelname, in 2021, wist hij meteen een rit te winnen. Deze editie zal hij in de sprints steun krijgen van onder meer Josef Cerny, Luke Lamperti en zijn vaste lead-out Bert Van Lerberghe. In de heuvels en bergen zullen helper Pieter Serry, Mauri Vansevenant, Julian Alaphilippe en Jan Hirt (in 2022 nog ritwinnaar in de Giro én zesde in het klassement) voor het mooie weer moeten zorgen.

Alaphilippe en Vansevenant
Voor Alaphilippe wordt het zijn eerste Giro. De Fransman kende een tegenvallend voorjaar, mede door een breuk in de kop van zijn kuitbeen. In de Ronde van Romandië stak hij echter verschillende keren zijn neus aan het venster. Zo werd hij derde in de proloog en koos hij nadien meermaals de aanval.

De heuvelklassiekers sloeg Alaphilippe dit jaar over. In die koersen had Soudal Quick-Step echter alsnog iemand die vooraan meedeed, in de persoon van Mauri Vansevenant. De West-Vlaming eindigde als vierde in de Amstel Gold Race en werd een week later zesde in Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.