Gebroken ribben en rugwervel voor Greg Van Avermaet
foto: Cor Vos (archief)
zondag 4 oktober 2020 om 19:47

Gebroken ribben en rugwervel voor Greg Van Avermaet

Update Greg Van Avermaet heeft de finish van Luik-Bastenaken-Luik niet gehaald. De kopman van CCC bleef na een valpartij lang op de grond zitten en moest opgeven. Hij heeft daarbij enkele ribben gebroken, een rugwervel gebroken en zijn schouderligamenten gescheurd.

De valpartij gebeurde op ongeveer honderd kilometer van de finish in Luik. Ook Jay McCarthy van BORA-hansgrohe en Adam Yates (Mitchelton-Scott) waren betrokken bij de val. De Australiër en de Brit moesten ook opgeven als gevolg van de val, die veroorzaakt werd door een botsing met een onbewaakt verkeersbord dat midden op de weg stond.

Van Avermaet hoopt deze maand nog te scoren in de kasseiklassiekers. Of deze crash roet in het eten gooit van zijn najaar, is nog niet bekend.

Niet lang na de valpartij van Van Avermaet en co. was er nog een valpartij. Damiano Caruso en Michael Valgren moesten daardoor opgeven. (4 oktober, 14.36 uur)


Update 15.05 uur – Vrees voor schouderbreuk

Van Avermaet is inmiddels naar het ziekenhuis afgevoerd voor nader onderzoek naar de schade. Volgens Sporza wordt er gevreesd voor een gebroken schouder bij de klassiekerspecialist. Dat zou een streep zetten door zijn ambities in de Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. (4 oktober, 15.05 uur)


Update 18.50 uur – Gescheurde schouderligamenten voor Van Avermaet

Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Greg Van Avermaet zijn schouderligamenten gescheurd heeft bij de val. Dat bevestigt zijn ploeg CCC aan Sporza. De schouder is niet gebroken, hoewel daar wel voor gevreesd werd. “Misschien zijn de Vlaamse klassiekers nog mogelijk”, aldus CCC-ploegleider Valerio Piva. (4 oktober, 18.50 uur)


Update 19.47 uur – Tóch breuken vastgesteld: drie ribben en rugwervel

De schouder van Greg Van Avermaet was niet gebroken, maar nader onderzoek heeft laten zien dat de CCC-kopman toch breuken heeft opgelopen. De entourage van de Belgische klassiekercoureur meldt aan Sporza dat hij drie ribben en een rugwervel gebroken heeft bij zijn crash in Luik-Bastenaken-Luik. Hierdoor lijkt Van Avermaet een streep te kunnen zetten door zijn najaarsambities. (4 oktober, 19.47 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.