Greipel: “Ben geen topfavoriet”
zondag 17 januari 2010 om 21:44

Greipel: “Ben geen topfavoriet”

De Cancer Council Helpline Classic was al een leuk voorsmaakje, maar dinsdag begint de Tour Down Under eigenlijk pas echt. In de massasprints is André Greipel een van de grootste kanshebbers voor succes, maar ook voor het eindklassement komt de Duitser zeker in aanmerking. Toch houdt 27-jarige Duitser de boot liever wat af. “Ik denk niet dat ik de topfavoriet ben”, zegt hij bij Cyclingnews.

“Voor een wedstrijd zo vroeg op het seizoen is het moeilijk om de conditie in te schatten. Zowel van jezelf als van de anderen. Maar we zijn hier om minstens een etappezege te behalen”, zegt Greipel, die de twee voorbije edities zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken. In 2008 won hij vier ritten en het eindklassement, terwijl hij vorig jaar ook een keer de handen in de lucht mocht steken. Toen kwam hij echter al snel ten val en moest hij opgeven.

“Maar ik denk niet dat je mij dit jaar wel als topfavoriet kan beschouwen”, vindt Greipel. Vooral de vijfde etappe, met twee beklimmingen van de Willunga Hill, baart hem zorgen. “Daar zal het heel moeilijk worden voor de sprinters. De all-rounders en de klimmers zullen er hun slag willen slaan en zullen dus zeker niet op ons wachten. Afwachten wat dat geeft”, besluit hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.