Groen licht voor Paul Martens
maandag 30 augustus 2010 om 15:55

Groen licht voor Paul Martens

Paul Martens heeft van de medische staf van de Rabobankploeg goedkeuring gekregen om weer wedstrijden te rijden. De Duitser kwam op 8 juni in de Dauphiné ten val en stond sindsdien langs de kant, hierbij brak hij zijn rechter-rib en liep hij een scheur op in zijn nier.

De Raborenner is verheugd met het goede nieuws. “Ik ben echt heel erg blij dat ik weer terug ben. Zo lang aan de kant toekijken, is op zijn zachtst gezegd niet leuk. Ik heb er zo lang uitgelegen, dat ik alles weer opnieuw moest opbouwen. Voor mijn gevoel begint het seizoen pas nu. Maar pas in een koers kun je er achter komen waar je werkelijk staat. Tijdens de trainingen kan ik diep gaan, maar dat is natuurlijk wel in mijn eigen tempo. Ik ben ook heel nieuwsgierig waar ik nu sta. Geraardsbergen is een echte Belgische kermiskoers. De Conti’s zijn er ook in ploegverband. Het is leuk om met die jongens te fietsen. Kan ik misschien nog een bidonnetje meepakken.” zo vertelde Martens aan RaboSport.

Hoe de invulling voor het verdere verloop van het seizoen voor Martens eruit zal zien, zal pas na woensdag duidelijk zijn. “Ik heb nu al het gevoel dat ik weer echt renner ben. Dat heb ik heel lang gemist. Te lang. Eerst Geraardsbergen afwachten. Dat zal een eerste graadmeter zijn. Daarna zal ik evalueren met de mensen van de ploeg. Met de ploegleiders en onze trainer Louis Delahaye. Dan kunnen we weer een programma uitstippelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.