Hattrick voor Kristoff: ”Het was niet makkelijk”
donderdag 12 februari 2015 om 18:05

Hattrick voor Kristoff: ”Het was niet makkelijk”

Alexander Kristoff boekte vandaag zijn derde etappezege in deze Tour of Qatar. De sterke Noor van Katusha etaleerde zijn goede vorm in de sprint. Opnieuw was hij Peter Sagan te snel af, ditmaal in Madinat ash-Shamal. ”Ik was heel moe vandaag”, vertelde hij na afloop.

”Elke rit in Qatar is lastig, dus na vier etappes was het niet makkelijk”, aldus Kristoff. ”Toch wisten we de hele dag voorin te blijven als ploeg. We hebben ons geconcentreerd op de ritzege en het is goed uitgepakt. De ploeg zette mij in de best mogelijke positie voor de sprint.”

Katusha had met Marco Haller een man in de kopgroep en zat elke keer dat er waaiers gevormd werden van voren. Dit zorgde voor een goede stemming bij ploegleider Torsten Schmidt. ”Het was geen makkelijke rit. Vanaf de start waren er waaiers, maar we waren altijd aanwezig. Doordat Haller in de kopgroep zat, konden we krachten sparen. In de finale heeft de ploeg fantastisch werk geleverd, waarna Kristoff het afmaakte.”

Morgen staat de slotrit op het programma, maar Schmidt is al blij met de huidige opbrengst: ”We kunnen tevreden zijn met de behaalde resultaten hier in Qatar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.