Herstel Niki Terpstra verloopt moeizaam
maandag 8 mei 2017 om 15:55

Herstel Niki Terpstra verloopt moeizaam

Niki Terpstra is nog steeds niet helemaal hersteld van zijn val in Parijs-Roubaix. Zijn revalidatie verloopt moeizamer dan verwacht. “Het is nog steeds niet zo best. Ik heb het eigenlijk wel een beetje onderschat”, vertelde hij aan het radioprogramma NH Sportcafé.

Hij hield geen breuken over aan zijn val. “Maar eigenlijk was ik van top tot teen zwaar gekneusd. Ik heb er helaas nog steeds last van”, geeft hij toe. “Het is qua impact de zwaarste val die ik in mijn carrière gemaakt heb. Daarom ben ik samen met de artsen verbaasd dat ik niets gebroken heb. Maar ik heb wel bijna alles gekneusd. Vorige week kreeg ik groen licht om weer te gaan trainen en ben ik weer begonnen. Maar nu draag ik weer een mitella. Het gaat niet van harte.”

Tijdens het spelen met zijn zoontje liep hij een spierscheuring in zijn triceps op. “Dat is indirect een gevolg van de val”, legt hij uit. “Nu moet ik weer paar dagen rust houden. De comeback duurt nu wat langer.”

Terpstra hoopt op tijd fit te zijn voor het Nederlands Kampioenschap eind juni. In het najaar wil hij deelnemen aan de BinckBank Tour, de Vuelta en het WK in Bergen. “De Tour ligt niet in de planning. Het zou kunnen, maar ik verwacht het niet. Zeker omdat ik me erg op het najaar wil richten. De Vuelta rijden zou dan ideaal zijn. Allebei rijden zou teveel worden.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
8 mei 2017 16:16
Laten we hopen dat hij op het NK wel goed is, want daar is hij al meer dan eens een van de smaakmakers geweest. Ik hoop ook voor hem dat hij in de BinckBank Tour zijn titel kan proberen te verdedigen.
8 mei 2017 16:27
Hopelijk komt hij er weer goed bovenop. Zijn belangrijkste doel van het jaar heeft hij uiteraard gemist in de wedstrijd waarin hij viel...
8 mei 2017 16:37
Aderlating voor het criterium in Nijmegen. Komt er een goede vervanger?
8 mei 2017 16:40
Met dank aan Specialized, wat een prutsers met dat stuur zeg.
8 mei 2017 16:57
Niki komt extra goed terug
8 mei 2017 18:23
Pfff balen hoor. Niet mijn favoriet als persoon, maar wel meestal een renner die de koers bereid is te maken. Hopelijk zien we m snell terug
8 mei 2017 19:29
Hoe zwaar is zijn zoontje?
8 mei 2017 22:35
Waarom nemen al die profs zo vroeg kinderen? Precies op het hoogtepunt van hun carriere terwijl ze dan eigenlijk rust zouden moeten hebben en gefocused zouden moeten zijn op de sport. De gemiddelde Nederlandse man wordt pas op zijn 35e vader ofzo, waarom die profs dan niet?
9 mei 2017 06:12
- Kinderwens
- Vroeg financieel de zaakjes op orde
- Veel van huis, vrouw heeft een aandenken
- Geen benul van anticonceptie (:p)

Kies de - volgens jou - juiste combinatie.
9 mei 2017 14:57
Hij zou toch starten in Nijmegen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.