Herstelde Gilbert: “Oudere renners zijn tijdens Parijs-Roubaix in het voordeel”
zaterdag 13 april 2019 om 12:38

Herstelde Gilbert: “Oudere renners zijn tijdens Parijs-Roubaix in het voordeel”

Philippe Gilbert heeft de ambitie om ooit Parijs-Roubaix te winnen nog niet opgeborgen. De 36-jarige routinier behoort dit jaar niet direct tot de topfavorieten, maar stelt dat oudere renners tijdens de ‘Hel van het Noorden’ in het voordeel zijn.

“Wanneer je kijkt naar de lijst met oud-winnaars, dan waren zij soms aardig op leeftijd”, vertelt hij aan het Britse Cycling Weekly. “Dat kan alleen in dit soort wedstrijden waarin explosiviteit niet zo belangrijk is, maar weerstand dat wel is. Wanneer je ouder bent, heb je daar meer van. Het is als een oude diesel motor die niet kapot gaat”, aldus Gilbert.

Gilbert is morgen niet de oudste renner aan de start. Uit een lijst die Pro Cycling Stats samenstelde, blijkt dat Roy Curvers met 39 jaar en 108 dagen de oudste is. In totaal heeft Gilbert nog acht oudere renners boven zich.

Vijf monumenten
Gilbert heeft zich tot doel gesteld tijdens zijn carrière alle vijf de monumenten op zijn palmares bij te schrijven. Hij won al de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije, maar Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix ontbreken nog.

Hij waagt zich niet aan een voorspelling voor de komende editie. “Dit jaar steekt er niemand bovenuit, waardoor het opnieuw best open is. Ik verwacht een tactische wedstrijd. Met hoe meer mensen we in de finale zijn, des te beter.”

“De ziekte is helemaal weg”
Gilbert staat zondag fit aan het vertrek. Vorige week vielen door ziekte zijn plannen voor de Ronde van Vlaanderen in duigen, maar hij geeft aan na een terugkeer naar Monaco hersteld te zijn. “Het gevoel is goed. De ziekte is helemaal weg”, bevestigt hij aan Het Laatste Nieuws.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.