Hongerige Boonen kijkt uit naar nieuw wielerjaar
vrijdag 10 januari 2014 om 08:29

Hongerige Boonen kijkt uit naar nieuw wielerjaar

Tom Boonen kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen. Dat vertelde hij gisteren tijdens een persconferentie van zijn ploeg Omega Pharma-Quick Step in het Spaanse Calpe. De viervoudig winnaar van Parijs-Roubaix heeft er vertrouwen in dat hij er tijdens de voorjaarsklassiekers weer zal staan.

De 33-jarige Boonen kende in 2013 een teleurstellend seizoen. Door blessures en valpartijen kon hij in zijn geliefde voorjaar niet meespelen om de prijzen. Door een zitvlakblessure zette hij al in september een punt achter zijn seizoen. Hij kijkt uit naar het nieuwe wielerjaar. “Ik ben erg hongerig”, verklaarde Boonen op de site van zijn ploeg. “Ik heb al veel tijd doorgebracht op de fiets sinds ik in september begonnen ben. Dus ik heb al een lange winter gehad, maar het was goed voor mijn conditie”, stelt hij vast. “Maar dat neemt niet weg dat ik sinds juli niet heb gekoerst, dus ik wil weer koersen en zien waar ik sta in een wedstrijdsituatie. Het is altijd anders tijdens een koers dan op training, dus ik wil zo snel mogelijk koersen.”

De trainingen verliepen tot dusver naar tevredenheid. “Tot nu toe zijn erg geen zorgen, dus dat betekent automatisch dat het erg goed gaat. Ik ben erg gelukkig op het moment en kan niet wachten om mijn seizoen te starten in de Tour de San Luis, een wedstrijd die me veel geluk bracht in 2012 en waarmee ik een van mijn beste seizoenen startte. Mijn focus in het eerste gedeelte van het seizoen ligt nu op de voorjaarsklassiekers. Iedereen weet wat die wedstrijden voor me betekenen. Ik ga mijn best doen om in topconditie aan die wedstrijden te beginnen en na de klassiekers kijk ik voor het tweede deel van mijn seizoen,” geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.