Hugh Carthy en Sergio Higuita mogen zich opmaken voor Tourdebuut
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 13 december 2019 om 12:26

Hugh Carthy en Sergio Higuita mogen zich opmaken voor Tourdebuut

Sergio Higuita koerst pas enkele maanden op WorldTour-niveau, maar de Colombiaan mag zich – net als Hugh Carthy – opmaken voor een debuut in de Tour de France. “We gaan met een klimmersploeg naar de Ronde van Frankrijk”, zo vertelt teammanager Jonathan Vaughters in gesprek met Velonews.

De 22-jarige Higuita maakte in de voorbije Tour of California zijn debuut voor EF Education First. De beloftevolle puncheur maakte gelijk indruk met een tweede plaats in het eindklassement, achter zijn generatiegenoot Tadej Pogačar. Verder finishte de Colombiaan nog als vierde in de Ronde van Polen en won hij op knappe wijze een etappe in de Vuelta a España.

Higuita begint in 2020 aan zijn eerste volledige seizoen bij de WorldTour-formatie, maar toch mag de klimmer al mee naar de Tour. “We gaan met een echte klimmersploeg naar de Tour, met Higuita, Daniel Martínez, Hugh Carthy en Michael Woods. Deze renners zijn geschikt voor de editie van volgend jaar.” De ploeg zal normaal worden aangevoerd door Rigoberto Urán.

Een probleem: de 32-jarige Colombiaan is nog altijd aan het revalideren na zijn zware valpartij in de voorbije Ronde van Spanje. “We weten nog niet of Rigo tegen die tijd op niveau zal zijn, dus nemen we meerdere klimmers mee”, aldus Vaughters. Eerder liet Tejay van Garderen weten dat hij graag de combinatie Giro-Tour wil betwisten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.