Iljo Keisse mag weer fietsen
vrijdag 12 november 2010 om 18:46

Iljo Keisse mag weer fietsen

Iljo Keisse mag weer fietsen. De Belg kan zo meedoen aan ‘zijn’ Zesdaagse van Gent, die over twee weken op het programma staan.

Het Hof van Beroep in Brussel heeft in een tussenarrest de schorsing van het Internationaal Sporttribunaal TAS opgeschort. Volgend jaar komt er wel een vervolg aan de zaak.

“De rechter kon zich vinden in onze argumenten en gaat de procedure in de zaak nog eens helemaal bekijken”, zo zegt advocaat Johnny Maeschalck tegen Sporza. “In april volgt er weer een zitting.” Tot die tijd is Keisse bevoegd om deel te nemen aan wedstrijden.

Keisse zelf is enorm verheugd met het feit van de opschorting. “Of ik ook fysiek zal klaar zijn om te knallen is nog een andere zaak. Ik heb maanden geen competitie gehad en ik heb moeilijke tijden beleefd. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik zal mijn uiterste best doen. Ik ben in ieder geval enorm gedreven dat ik er weer bij ben.”

De Belgische baanrenner is nog steeds niet blij hoe het in eerdere instanties is verlopen. “Bij de vorige rechter, in kort geding, ging het enkel over de procedures. De huidige rechter wil ook weer ingaan op de grond van de zaak: of ik doping heb genomen of niet. Dat is geen probleem, want daarvoor ben ik al vrijgesproken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.