Impey wint overtuigend in Dauphiné: “Voelde me niet goed vanochtend”
foto: Sirotti
maandag 4 juni 2018 om 17:55

Impey wint overtuigend in Dauphiné: “Voelde me niet goed vanochtend”

Op een overtuigende manier zette Daryl Impey de eerste etappe in het Criterium du Dauphine naar zijn hand. De Zuid-Afrikaan bleek aan de finish een fietslengte voorsprong te hebben op Julian Alaphilippe en Pascal Ackermann. Toch had de Mitchelton-Scott-renner niet verwacht vandaag te winnen. Zo vertelt hij in het flashinterview: “Ik voelde me niet goed vanochtend en daarom vertelde ik Edmondson om maar voor zichzelf te rijden, maar uiteindelijk verraste ik mezelf.”

“Het is fantastisch om in de Dauphiné te winnen”, vervolgt Impey, “het is een geweldige race en ik weet dat ik bekritiseerd ben omdat ik de laatste tijd, in de Ronde van Catalonië en Ardennenklassiekers, niet goed gepresteerd heb. Daarom geeft deze overwinning vertrouwen.”

“In de finale verstopte ik me en probeerde ik een goed wiel te vinden nog voor de inspanning. Dat heeft me enorm geholpen. Ik ben blij dat ik coureurs als Kwiatkowski en Alaphillipe heb weten te verslaan”, eindigt de Zuid-Afrikaan, die dit seizoen al vier individuele overwinningen boekte.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2018 18:14
edit wf: bedankt, aangepast
4 juni 2018 18:30
edit wf: bedankt, aangepast
4 juni 2018 18:41
Wat een stelletje zeurpieten zeg. Om een typfoutje. Geniet gewoon lekker van de koers, want vandaag was weer een heerlijke etappe!
4 juni 2018 19:41
Impeye... tja. ..
4 juni 2018 19:46
daryl popeye

Om te reageren moet je ingelogd zijn.