INEOS Grenadiers is op zijn hoede voor zware bergrit: “Maar we willen aanvallend koersen”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 19 mei 2024 om 10:27

INEOS Grenadiers is op zijn hoede voor zware bergrit: “Maar we willen aanvallend koersen”

De vijftiende etappe van de Giro d’Italia 2024 gaat een cruciale rol spelen in de vorming van het eindklassement. Met liefst 5.400 hoogtemeters is het een hoogdag voor de klimmers en dus is het uitkijken naar de ploeg van INEOS Grenadiers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maar wat is de Britse formatie nu precies van plan op weg naar Livigno? Eurosport vroeg het voor de start van de vijftiende etappe aan ploegleider Zakkari Dempster. “We kijken in deze Giro omhoog. Dat is niet alleen het geval voor Geraint Thomas, maar ook voor Thymen Arensman. Er komen nog vijf zware bergetappes aan. We kijken dus omhoog, maar er kan nog van alles gebeuren.”

Met de klim naar Lodrino (7,3 km aan 4,5%), de Colle San Zeno (13,9 km aan 6,6%), Passo del Mortirolo (12,6 km aan 7,6%), Passo di Foscagno (15 km aan 6,4%) en de Passo di Eira (4,7 km aan 7,7%) zijn er vandaag veel potentiële scherprechters. “Op deze dagen – met meer dan 5.000 hoogtemeters – is het moeilijk om in te schatten wat er gaat gebeuren”, aldus Dempster.

“Als je in dit soort ritten te diep gaat, betaal je daar een prijs voor”, is de oud-renner op zijn hoede. “Het belangrijkste is dat we de juiste dingen doen, maar je kunt zeker verwachten dat we een agressieve koers zullen rijden.”

Kaarten op tafel
Thomas liet in zijn podcast Watts Occurring ook al weten dat hij en zijn team zondag het heft in handen willen nemen. “Dat is een zeer, zeer belangrijke dag. Het plan is om klaar te zijn om agressief te koersen als het momentum er is. En als de benen goed zijn. Het is een dag waar je iets wil proberen. De dag erna is het toch een rustdag. Er komen zware dagen aan. De Giro start eigenlijk dit weekend pas.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.