Intermarché-Wanty-Gobert kent ploeg voor UAE Tour: “Voldoende ijzers in het vuur”
foto: Cor Vos
woensdag 17 februari 2021 om 12:59

Intermarché-Wanty-Gobert kent ploeg voor UAE Tour: “Voldoende ijzers in het vuur”

Intermarché-Wanty-Gobert heeft haar definitieve selectie voor de UAE Tour op papier. Onder meer Kévin Van Melsen en Wesley Kreder zullen 21 februari hun seizoen aftrappen in de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen.

In een persbericht van de Belgische WorldTour-formatie blikt ploegleider Valerio Piva vooruit. Net als Aike Visbeek maakt hij zijn debuut als ploegleider bij Intermarché-Wanty-Gobert. “We komen met een gemotiveerde en sterke ploeg aan de start. Riccardo Minali verkeert in een goede vorm en krijgt Wesley Kreder en Kévin Van Melsen aan zijn zijde om de vier sprintetappes tot een goed einde te brengen.”

“Met Jan Hirt, Louis Meintjes, Simone Petilli en Rein Taaramäe hebben we voldoende ijzers in het vuur om in de twee aankomsten bergop mee te spelen. Na de eerste drie ritten, met onder andere de tijdrit en de beklimming van de Jebel Hafeet, zullen we een eerste beeld van het algemene klassement hebben. Op basis daarvan kunnen we beslissen wie in geval van waaiervorming onze beschermde renner zal zijn.”

“Er komen in het Midden-Oosten heel wat toppers aan de start, maar net als voor onze renners wordt het voor iedereen een eerste test. Het is dan ook moeilijk om specifieke doelen voorop te stellen. Met zijn tijdritcapaciteiten mag Rein Taaramäe ons met een uitstekend klassement verrassen.”

Selectie flag-be Intermarché-Wanty-Gobert voor flag-ae UAE Tour (21-27 februari)
flag-cz Jan Hirt
flag-nl Wesley Kreder
flag-za Louis Meintjes
flag-it Riccardo Minali
flag-it Simone Petilli
flag-ee Rein Taaramäe
flag-be Kévin Van Melsen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.