Jakobsen looft Lampaert en Evenepoel: “Misschien wel snelste lead-out ooit”

dinsdag 24 januari 2023 om 00:50
Jakobsen looft Lampaert en Evenepoel: “Misschien wel snelste lead-out ooit”

foto: Cor Vos

De Ronde van San Juan kende een wat valse start voor Fabio Jakobsen, maar op de tweede dag van de Argentijnse ronde kon hij wel meesprinten. En hoe. De Hulk van Heukelum won de etappe voor Fernando Gaviria en Ion Aberasturi.

De blije Jakobsen haalt in het flashinterview nog even de eerste rit aan: “De finale van de etappe van gisteren was gevaarlijk. Maar ik heb gisteravond met de organisatie gesproken en ze beloofden me dat de laatste vijf kilometer van vandaag veilig zouden zijn. Daar zijn ze in geslaagd, daar ben ik blij om. Dan is het ook heel mooi om hier te koersen en ik ben natuurlijk ook heel blij om te winnen.”

“Jan Hirt en Pieter Serry hebben de wedstrijd goed gecontroleerd vandaag. Daarnaast hebben we geweldige lead-out met Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Michael Morkov, misschien wel de snelste die ik ooit had. Ik ben heel trots op ze, want zonder hen kan ik niet winnen. Ze hebben me in de perfecte positie afgezet en daarna was het een close gevecht met Fernando Gaviria.”

Lees meer:
Fabio Jakobsen boekt eerste seizoenszege in tweede rit Vuelta a San Juan

De etappe was een warme aangelegenheid. Vele fietscomputers gaven temperaturen van ver boven de veertig graden aan. Dat maakte de dag voor de Europees kampioen geen gemakkelijke. “In Nederland ligt er sneeuw, dus daar kan ik niet heel goed tegen, maar ik kan ermee dealen. Ik denk dat we zo’n anderhalve liter water per uur drinken; drie bidons.”

“Het was een eindeloze dag”, liet Jakobsen voorts optekenen in gesprek met Sporza. “Na 130 kilometer zei ik tegen Yves Lampaert dat het leek alsof we al 300 kilometer aan het fietsen waren. Gelukkig ging de finale vrij snel.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

ericdc 24 januari 2023 om 10:51

Tweede etappe San Juan / De grootste verdienste bij Jakobsen’s overwinning ligt bij hemzelf! De lead-out was verre van ok. Van te ver treintje opzetten en hele troep mennen en dan (zoals wel vaker) overspoeld worden door de vele aasgieren die rustig afwachten tot de laatste 500m… Ik denk dat Jakobsen het zelfs klaar speelt met één ploegmaat! Zich nestelen rond tiende positie, profiteren van de ongeduldigen voor je en dan uit het wiel komen…. Maar besef wel dat een sprint ingewikkeld is, er moet ook nog een deur opengaan waar je uiteindelijk tijdig door kan.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone