Jasper De Buyst boekt eerste profzege in Heistse Pijl
foto: Sirotti
zaterdag 3 juni 2017 om 17:13

Jasper De Buyst boekt eerste profzege in Heistse Pijl

Jasper De Buyst heeft vandaag de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto Soudal bleek de snelste van een omvangrijke ontsnapping en volgt daarmee Dylan Groenewegen op als winnaar. Het is zijn eerste profzege.

De Buyst maakte deel uit van een groep van zeventien renners die al vroeg in de wedstrijd was weggereden. Opvallend was dat de ontsnapping zes veldrijders bevatte. Wout van Aert, Wietse Bosmans, Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Quinten Hermans en Corné van Kessel zaten allemaal mee vooraan.

In de finale volgde in de kopgroep een spervuur aan demarrages. Iedereen probeerde vooruit te blijven, maar alles kwam steeds weer bij elkaar. Uiteindelijk bleek De Buyst over de snelste benen te beschikken. Hij versloeg Kenny Dehaes en Joeri Stallaert.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2017 17:29
Vroege vlucht van 17, met daarbij 6 veldrijders, haalt het. Best knap!
3 juni 2017 17:30
De volledige top-10, want bij 'de snelste site voor wieleruitslagen', waar jullie mee samen werken, zal het wel weer uren duren voordat hij erop staat.

1 Jasper De Buyst
2 Kenny Dehaes
3 Joeri Stallaert
4 Corne Van Kessel
5 Lawrence Naesen
6 Liam Bertazzo
7 Wietse Bosmans
8 August Jensen
9 Lars Van Der Haar
10 Laurens Sweeck
3 juni 2017 18:36
Nou ja, de groep van 17 renners was halfweg de koers weggereden uit een kopgroep van 31 renners die was ontstaan nadat in het begin van de koers een tiental koplopers die een minuut hadden gepakt weer waren bijgehaald.

Wel knap inderdaad dat er zoveel veldrijders bijzaten natuurlijk. Sterke sprint van Van Kessel trouwens.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.