Jasper Philipsen ontbreekt in ploeg rond Mathieu van der Poel in Ronde van Vlaanderen
Foto: Cor Vos
vrijdag 29 maart 2024 om 13:03

Jasper Philipsen ontbreekt in ploeg rond Mathieu van der Poel in Ronde van Vlaanderen

Jasper Philipsen komt zondag toch niet aan de start van de Ronde van Vlaanderen. De Limburgse winnaar van Milaan-San Remo richt zijn pijlen op de Scheldeprijs en Parijs Roubaix, de wedstrijden waarin hij vorig jaar nog als eerste en tweede eindigde. Dat besliste Philipsen in overleg met het management en de performance-cel van Alpecin-Deceuninck.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de definitieve selectie rondom wereldkampioen én topfavoriet Mathieu van der Poel, is – zoals verwacht – wél meesterknecht Gianni Vermeersch te vinden. De West-Vlaming herstelde goed van zijn val in Dwars door Vlaanderen. Samen met Søren Kragh Andersen en debutant Axel Laurance heeft Van der Poel enkele stevige knechten bij zich.

De selectie wordt aangevuld met Silvan Dillier, Xandro Meurisse en Oscar Riesebeek. Ook vorig jaar liet de winnaar van Milaan-San Remo Vlaanderens Mooiste aan zich voorbijgaan.

De beslissing van Philipsen komt als een verrassing. Afgelopen woensdag klonk hij aan onze microfoon nog hoopvol richting Ronde van Vlaanderen. “Ik denk dat we samen met de ploeg, Søren Kragh Anderen, Gianni Vermeersch en ikzelf, Mathieu zo veel mogelijk moeten ondersteunen, tot zo diep mogelijk in de finale. Zodat hij zeker niet geïsoleerd geraakt”, zei hij toen over de plannen voor De Ronde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.