woensdag 27 maart 2024 om 12:52

Jasper Philipsen: “Belangrijk om een goed gevoel op te doen voor de Ronde”

Video Bij afwezigheid van Mathieu van der Poel is Jasper Philipsen vandaag de uitgesproken kopman van Alpecin-Deceuninck in Dwars door Vlaanderen. De ‘Vlam van Ham’ hoopt vandaag mee te doen om de zege in de midweekse klassieker, maar denkt ook al aan wat nog moet komen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen stond afgelopen zondag nog aan de start van Gent-Wevelgem. Is hij inmiddels weer volledig hersteld van zijn inspanningen in deze klassieker? “Ik voel me goed. Gent-Wevelgem was best een lastige wedstrijd, maar ik ben wel hersteld.”

“Of ik hier kan winnen? Dat zal straks blijken, maar ik was hier vorig jaar al vierde. Als alles in de juiste plooi valt en samenkomt, waarom niet? Ik verwacht eerlijk gezegd wel geen sprint.”

Philipsen kijkt ook al met een schuin oog naar de Ronde van Vlaanderen. “In deze koers komen ook de sterke renners naar voren, maar de afstand is niet te vergelijken met de Ronde. Ik hoop natuurlijk wel op goede benen én een goed gevoel op te doen voor zondag. Al zijn die kasseihellingen sowieso niet mijn geprefereerd terrein.”

Waar het in Dwars door Vlaanderen voor Philipsen zelf is, wil hij zondag vooral kopman Mathieu van der Poel helpen. “Ik denk dat we samen met de ploeg, Søren Kragh Anderen, Gianni Vermeersch en ikzelf, hem zo veel mogelijk moeten ondersteunen, tot zo diep mogelijk in de finale. Zodat hij zeker niet geïsoleerd geraakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.