Jelle Vanendert hoopt te scoren in Ardennenklassiekers en Tour
vrijdag 12 december 2014 om 11:02

Jelle Vanendert hoopt te scoren in Ardennenklassiekers en Tour

Jelle Vanendert

foto: Sirotti

Lotto Soudal presenteert aankomende donderdag haar ploeg voor het wielerseizoen 2015. Eén van de speerpunten van de ploeg is de 29-jarige Jelle Vanendert, die afgelopen seizoen nog goed was voor de tweede plek in de Amstel Gold Race. “In 2015 mik ik op de Amstel, de Waalse Pijl, Luik, wellicht de Tour de France en de najaarsklassiekers, zoals Lombardije en de Canadese koersen”, tekent Sporza de doelen van de Belg op, die op dit moment een trainingsstage in Spanje afwerkt.

Vanendert reed twee keer eerder in zijn carrière de Tour en wist in zijn eerste ronde (2011) de bergrit naar Plateau de Beille te winnen. Na twee jaar afwezigheid wil de Belgische klimmer opnieuw naar Frankrijk vertrekken: “Een aantal aankomsten ligt me. Ik wil mij er op focussen en die als eendagskoersen zien. Ik denk aan Plateau de Beille, de Muur van Huy en de Mûr-de-Bretagne. Toen ik die aankomsten zag, zag ik meteen een grote motivatie om naar de Tour te gaan. Voor de rest probeer ik in de Tour Tim (Wellens, red.), Tony (Gallopin, red.) en André (Greipel, red.) te helpen.

Vanendert kende de laatste jaren tijdens de Ardennenklassiekers een vormpiek. Ook dit jaar wil hij – nadat hij vorig jaar tweede werd in de Amstel, zesde in de Waalse Pijl en elfde in Luik-Bastenaken-Luik – daar opnieuw goed voor de dag komen. “Ik blijf tot het laatste van mijn carrière proberen om een klassieker te winnen. Tenzij er iemand binnen de ploeg opstaat die zoveel beter is in dat werk en ik weer in dienst ga rijden. Daar heb ik geen probleem mee”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.