Jens Debusschere: “Mijn reactie op Twitter was fout”
foto: Sirotti (archief)
zondag 20 september 2015 om 17:20

Jens Debusschere: “Mijn reactie op Twitter was fout”

Jens Debusschere heeft via de officiële kanalen van Lotto Soudal gereageerd op het incident rond het Kampioenschap van Vlaanderen. In deze Belgische eendagskoers kwam de sprinter als eerste over de streep, maar hij werd gedeclasseerd vanwege contact met Dylan Groenewegen, die zwaar ten val kwam. “De val en de gevolgen voor Dylan zijn erger dan de gemiste overwinning voor mezelf”, zegt Debusschere.

Groenewegen brak bij de valpartij zijn knieschijf en staat lang buitenspel. “Ik voel mij uiteraard absoluut niet goed bij de situatie”, aldus Debusschere, die heeft gesproken met Roompot Oranje Peloton-ploegleider Michael Boogerd en Groenewegen zelf. “Ik wilde hem en zijn ploeg laten weten dat ik dit niet gewild heb, dit uiteraard niet met opzet gedaan heb en niet de intentie had op welke manier dan ook de spurt te beïnvloeden. We hebben het ook kort gehad over de sprint op zich waarbij ik vond dat er onvoldoende plaats was om te passeren.”

De jury besloot Debusschere te declasseren omdat hij zijn lijn niet hield in de sprint. De frustratie bij de Lotto Soudal-coureur was groot na afloop, en dat uitte hij via Twitter. “Mijn reactie op Twitter kort na de wedstrijd was er een uit ontgoocheling, maar was fout. Zoals meteen na afloop aangegeven leggen we ons neer bij het verdict van de wedstrijdjury.”

“Ik apprecieer ten zeerste de manier waarop Michael en Dylan gereageerd hebben. Hij is jong en talentvol, ik wil niet de reputatie krijgen unfair te strijden voor resultaten. We komen elkaar ongetwijfeld nog vaak tegen in de toekomst en ik hoop dat hier niks van blijft hangen”, besluit de voormalig Belgisch kampioen. De zege in het Kampioenschap van Vlaanderen ging uiteindelijk naar Michal Golas.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
21 september 2015 07:52
hypocriete damage control. Na 2 dagen is meneer vooral bezorgd over zijn reputatie en bezorgd dat dit aan hem blijft kleven...

In de rechtszaal heb je ook van die figuren die plots 'spijt' hebben hopend op strafvermindering door de rechter. Nee Jens, jij bent de zwakste schakel. Tot ziens!
22 september 2015 21:34
Ik was op de wedstrijd aanwezig en stond dicht bij de finish, jens gaat volgens mij nergens in de fout, en was de verdiende winnaar waarom zou hij zich dan moeten excuseren??? Met alle respect voor Dylan van Groenewegen maar in een gat kruipen waar er geen is (tussen jens en de nadars),is de valpartij zijn eigen schuld!!! Hij werd niet geduwd door jens maar haperde met zijn shifter aan het stuur van jens waardoor hij ten val kwam.Toch een spoedig herstel toegewenst aan Dylan!!!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.